top of page

Met de billen bloot: voor het eerst naar een masseur


Eerste keer massage, veiligheid bij de masseur

Als je nog nooit een massage hebt gehad, kan de eerste keer erg spannend zijn. Het kan spannend voor je zijn om niet te weten wie er tegenover je staat, de aanraking van een vreemde kan spanning bij je oproepen of de onzekerheid wat er gaat gebeuren en wat je wel en niet mag aanhouden. Dit is volkomen normaal om te ervaren. Een nieuwe ervaring kan veel fysieke en mentale spanning met zich meebrengen. Om de spanning wat te verminderen, geef ik je hier alvast wat tips.


Zoek van tevoren contact met de masseur

Vind je het spannend naar wie je toe gaat voor een massage? Zoek dan van tevoren contact met de masseur. Hij of zij zal je dan graag te woord staan om je vragen te beantwoorden. Tijdens het gesprek kan je ook al een idee bij iemand krijgen. Daarnaast kan je op Whatsapp of op de website een foto van de masseur zien en wat hij of zij over zichzelf schrijft. Dit geeft vaak al een goed beeld van wie er tegenover je komt te staan.


Geef voordat de massage begint aan dat je het spannend vindt

Als je dit van tevoren aangeeft, kan de masseur hier rekening mee houden. De masseur kan je meer uitleg geven en aan de hand meenemen door de massage heen. Daarbij is het voor de masseur van belang dat hij of zij samen met jou een plan maakt wat jij fijn vindt en wat je gemasseerd wilt hebben. Zo is de wens en de uitvoering in overeenstemming en kan je je beter en gemakkelijker overgeven aan de massage.


Bedenk wat je wel en niet gemasseerd wil hebben

Voor de massage kan je aangeven wat je wel en niet gemasseerd wil hebben. Wil je absoluut niet dat je benen gemasseerd worden? Geef dit dan aan. Heb je specifieke klachten in bijvoorbeeld je schouders? Laat dit dan weten aan de masseur zodat hij/zij daar extra aandacht aan kan geven. Vind je het spannend waar de masseur je aan gaat raken? Vraag dan voor de massage wat hij gaat masseren. De masseur zal over het algemeen zelf een plan met je maken voor de massage wat past bij jouw behoeftes en wensen. Daarbij benoemt hij of zij wat er wel en niet gemasseerd gaat worden en of je het hier mee eens bent.


Geef voor de massage aan of je een stevige of rustige massage wil

Natuurlijk kan je dit altijd tijdens de massage aangeven als je het liever steviger wil of zachter. Het voordeel van het van tevoren doorgeven is dat je niet opeens schrikt als de masseur stevig masseert terwijl je liever een zachte massage wil. Of juist andersom dat je je ergert omdat de massage te zacht is. Dit zorgt ervoor dat je minder kan ontspannen en meer in je hoofd zit tijdens de massage. De masseur kan alles aanpassen, maar moet dan wel weten wat jij fijn vindt.


Heb je nog vragen over de eerste keer naar een masseur toe gaan? Neem vooral contact met mij om je vragen te stellen. Ik help je graag!


9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Eerste hulp bij zelf massages geven

Na een lange werkdag kan je vaak wel een massage gebruiken. Nu is het niet altijd mogelijk om naar een masseur te gaan en kan het extra fijn zijn als jouw vriend of vriendin je een ontspannende massag

コメント


bottom of page