top of page
_DSC1426 kopiëren.jpg

Hoe ik werk

hoe om te gaan met stress

15% korting

Mijn verhaal - Sabine

Al van jongs af aan heb ik mensen interessant gevonden. De hoogte- en dieptepunten die zij meemaken en hoe zij hiermee om gaan. Mijn eerste richting die ik op wilde gaan was de psychologie. Ik wilde meer weten over hoe het gedrag van mensen in elkaar zit en hoe ze met uitdagingen in het leven geholpen kunnen worden. 

Uiteindelijk ben ik de andere kant op gegaan en heb ik mijn interesse in het lichaam en de gezondheidszorg gecombineerd met mijn passie voor organiseren. Mijn scriptie was daarbij het hoogtepunt waarbij ik een training heb ontwikkeld voor jongvolwassenen met een depressie die door middel van mindfulness en muziek thuis zichzelf konden helpen als de nood hoog was. 

Waar mijn passie heel groot was, wilde mijn lichaam niet altijd hetzelfde als wat mijn hoofd van plan was. Dit zorgde voor meerdere pauzes in mijn leerjaren. Uiteindelijk ben ik mij meer gaan richten op hoe ik de strijd tegen mezelf kon staken en mezelf juist kon helpen om dichter bij mezelf te komen en zo mijn plannen waar te kunnen maken. 

Na veel onderzoek en behandelingen kwam de rust meer in mij. Dat heeft me zo aangesproken dat ik me hierin ben gaan specialiseren om dit ook voor andere mensen te kunnen realiseren. Mijn eigen ervaring in de ervaren rust met de combi van frustratie rondom de grote zoektocht met vele teleurstellingen, hebben ertoe geleid dat ik dit bedrijf heb opgezet. Naast mijn bedrijf werk ik nog als POH-GGZ (Praktijkondersteuner GGZ) bij een huisartsenpraktijk. Hier help ik volwassenen met mentale klachten, waaronder scheiding, burn-out en chronische klachten.

hulp bij stress grip krijgen op stress

Ik gebruik een massage als ingang om jezelf beter te leren begrijpen

Mijn werkwijze

Massages op maat

Bij de massages op maat help ik je op korte termijn met een fysieke verlichting van stress gerelateerde klachten. We kijken naar waar jij behoefte aan hebt en wat op de korte termijn nodig is voor jou om dichter bij jezelf te komen. 

Eerste hulp bij hormonen

Malana massages

We gaan de diepte in met de massages. We beginnen met de vraag waarmee jij binnenkomt en waar je tegenaan loopt. Aan de hand van de massage en verschillende technieken vanuit de stresscounseling en andere methodes help ik je om je lichaam beter te begrijpen, te accepteren en naar te handelen. 

Samen kijken we naar de impact die hormonen op jou hebben en hoe we hier praktische oplossingen voor kunnen bieden op mentaal en fysiek gebied. De trajecten zijn gericht op een regelmatige menstruatiecyclus, een onregelmatige menstruatiecyclus en de overgang. 

Methodes & behandelvormen waarmee ik werk

Op fysiek gebied ben ik opgeleid in drie richtingen binnen de massagewereld: ontspanning, klachtbehandeling en massages gericht op in contact komen met je gevoel. 

Ik ben onder andere opgeleid in ontspanningsmassage, hoofdpijnmassage, bindweefselmassage & cupping, deep tissue massage, triggerpointmassage, fibromassage, zwangerschapsmassage, manuele lymfedrainage en haptische massage. Tijdens de massage werk ik in overleg met jou vanuit verschillende soorten massagevormen. Daarnaast ben ik opgeleid tot hormooncoach. 

Op mentaal gebied ben ik opgeleid tot stresscounselor en innerlijk kind therapeut. Daarbij geloof ik sterk in dat je zelf thuis ook al veel kan doen. Daarom werk ik graag met opdrachten in praktische werkbladen waar je zelf thuis mee aan de slag kan. 

Vanuit mijn onderzoek werk ik graag met kennis vanuit somatic experiencing, de polyvagaaltheorie, de window of tolerance en pijneducatie. Ik maak de moeilijke theorie begrijpelijk in hapklare oefeningen die op maat zijn gemaakt. 

Elke behandeling bestaat uit een combinatie van bovenstaande behandelvormen. Je kan altijd aangeven of je een bepaalde voorkeur hebt. Wil je graag meer weten over de verschillende behandelvormen? Hieronder lees je meer erover op de blog. 

Zee in Beweging

Zee in Beweging

Zee in Beweging staat voor mentale en fysieke vitaliteit. Er staan vier thema's centraal:

  • Mentaal in balans

  • Fysiek fit

  • Zelfsturend en pro-actief

  • In ontwikkeling en groei

Er wordt aan deze thema's gewerkt door middel van het fysiek en mentaal werken aan jezelf. 

Met trots ben ik deel van het Zee-Vitaal Team. Binnen dit team vullen wij elkaar aan om zo jouw gezondheid voorop te zetten. Bij Zee in Beweging kan je zowel terecht voor jezelf als voor je bedrijf. 

Logo Zee in Beweging.png

Wat mensen over mij zeggen 

Sabine is een hele goede masseuse die goed luistert naar je behoefte, goed doorvraagt en meedenkt. Zo ben ik bijvoorbeeld bij Sabine gekomen i.v.m. klachten zoals hoofdpijn. Sabine denkt dan mee in de mogelijkheden qua massage om de klachten minder te maken, maar ook hoe je zelf kan voorkomen dat het ontstaat. Als ik met hoofdpijn bij Sabine kom en die klachten ook laat behandelen ga ik zonder hoofdpijn en met een heerlijk ontspannen gevoel naar huis!

Astrid

massage op maat massage bij stress
bottom of page