top of page

Hoe ik werk

_DSC1739! (1) kopiëren.jpg

15% korting

Mijn verhaal - Sabine

Al van jongs af aan heb ik mensen interessant gevonden. De hoogte- en dieptepunten die zij meemaken en hoe zij hiermee om gaan. Mijn eerste richting die ik op wilde gaan was de psychologie. Ik wilde meer weten over hoe het gedrag van mensen in elkaar zit en hoe ze met uitdagingen in het leven geholpen kunnen worden. 

Uiteindelijk ben ik de andere kant op gegaan en heb ik mijn interesse in het lichaam en de gezondheidszorg gecombineerd met mijn passie voor organiseren. Mijn scriptie was daarbij het hoogtepunt waarbij ik een training heb ontwikkeld voor jongvolwassenen met een depressie die door middel van mindfulness en muziek thuis zichzelf konden helpen als de nood hoog was. 

Waar mijn passie heel groot was, wilde mijn lichaam niet altijd hetzelfde als wat mijn hoofd van plan was. Dit zorgde voor meerdere pauzes in mijn leerjaren. Uiteindelijk ben ik mij meer gaan richten op hoe ik de strijd tegen mezelf kon staken en mezelf juist kon helpen om dichter bij mezelf te komen en zo mijn plannen waar te kunnen maken. 

Na veel onderzoek en behandelingen kwam de rust meer in mij. Dat heeft me zo aangesproken dat ik me hierin ben gaan specialiseren om dit ook voor andere mensen te kunnen realiseren. Mijn eigen ervaring in de ervaren rust met de combi van frustratie rondom de grote zoektocht met vele teleurstellingen, hebben ertoe geleid dat ik dit bedrijf heb opgezet. 

_DSC1429!(2) kopiëren.jpg

Ik gebruik een massage als ingang om jezelf beter te leren begrijpen

Mijn werkwijze

We beginnen de afspraak met een gesprek over hoe het met je gaat. We kijken naar jouw behoefte voor de afspraak en wat ik voor je kan betekenen. Daarbij ligt de focus vaak op een massage als middel om  jezelf beter te leren begrijpen. 

Aan de hand van de massage kijken we naar welke adviezen ik je kan geven om thuis mee aan de slag te gaan en welke mogelijke aanvullingen interessant kunnen zijn met andere behandelaren. Ik kan daarbij ook gebruik maken van onderdelen vanuit het Medusa Traject. 

We eindigen de eerste afspraak met een behandelplan met praktische stappen om mee aan de slag te gaan. Het is een realistisch plan waarbij eerlijkheid voorop staat. Ik ga niets van je vragen wat niet haalbaar of behapbaar is. Zo weet je meteen waar je aan toe bent. 

Bij elke fase is er een ander traject opgezet. Hoe langer je al klachten ervaart, hoe langer we de tijd nodig hebben om jouw lichaam en geest weer te leren een ander pad te maken als het gaat om stress. 

Weet je niet goed in welke fase je zit? Maak dan een losse afspraak. Dan kijken we samen naar welke vorm van losse afspraken of trajecten bij jou het beste past. 

Methodes & behandelvormen waarmee ik werk

Op fysiek gebied ben ik opgeleid in drie richtingen binnen de massagewereld: ontspanning, klachtbehandeling en massages gericht op in contact komen met je gevoel. 

Ik ben onder andere opgeleid in ontspanningsmassage, hoofdpijnmassage, bindweefselmassage & cupping, deep tissue massage, triggerpointmassage, fibromassage, zwangerschapsmassage, manuele lymfedrainage en haptische massage. Tijdens de massage werk ik in overleg met jou vanuit verschillende soorten massagevormen.  

Op mentaal gebied ben ik opgeleid tot stresscounselor en innerlijk kind therapeut. Daarbij geloof ik sterk in dat je zelf thuis ook al veel kan doen. Daarom werk ik graag met opdrachten in praktische werkbladen waar je zelf thuis mee aan de slag kan. 

Vanuit mijn onderzoek werk ik graag met kennis vanuit somatic experiencing, de polyvagaaltheorie, de window of tolerance en pijneducatie. Ik maak de moeilijke theorie begrijpelijk in hapklare oefeningen die op maat zijn gemaakt. 

Elke behandeling bestaat uit een combinatie van bovenstaande behandelvormen. Je kan altijd aangeven of je een bepaalde voorkeur hebt. Wil je graag meer weten over de verschillende behandelvormen? Hieronder lees je meer erover op de blog. 

Zee in Beweging

Zee in Beweging

Zee in Beweging staat voor mentale en fysieke vitaliteit. Er staan vier thema's centraal:

  • Mentaal in balans

  • Fysiek fit

  • Zelfsturend en pro-actief

  • In ontwikkeling en groei

Er wordt aan deze thema's gewerkt door middel van het fysiek en mentaal werken aan jezelf. 

Met trots ben ik deel van het Zee-Vitaal Team. Binnen dit team vullen wij elkaar aan om zo jouw gezondheid voorop te zetten. Bij Zee in Beweging kan je zowel terecht voor jezelf als voor je bedrijf. 

Logo Zee in Beweging.png

Wat mensen over mij zeggen 

Sabine is een hele goede masseuse die goed luistert naar je behoefte, goed doorvraagt en meedenkt. Zo ben ik bijvoorbeeld bij Sabine gekomen i.v.m. klachten zoals hoofdpijn. Sabine denkt dan mee in de mogelijkheden qua massage om de klachten minder te maken, maar ook hoe je zelf kan voorkomen dat het ontstaat. Als ik met hoofdpijn bij Sabine kom en die klachten ook laat behandelen ga ik zonder hoofdpijn en met een heerlijk ontspannen gevoel naar huis!

Astrid

_DSC1748! kopiëren.jpg
bottom of page