top of page

Hoe ik werk

Sabine Praktijk Malana chronische pijn, langdurige klachten

15% korting

Mijn verhaal - Sabine

Al van jongs af aan heb ik mensen interessant gevonden. De hoogte- en dieptepunten die zij meemaken en hoe zij hiermee om gaan. Mijn eerste richting die ik op wilde gaan was de psychologie. Ik wilde meer weten over hoe het gedrag van mensen in elkaar zit en hoe ze met uitdagingen in het leven geholpen kunnen worden. 

Uiteindelijk ben ik de andere kant op gegaan en heb ik mijn interesse in het lichaam en de gezondheidszorg gecombineerd met mijn passie voor organiseren. Mijn scriptie was daarbij het hoogtepunt waarbij ik een training heb ontwikkeld voor jongvolwassenen met een depressie die door middel van mindfulness en muziek thuis zichzelf konden helpen als de nood hoog was. 

Waar mijn passie heel groot was, wilde mijn lichaam niet altijd hetzelfde als wat mijn hoofd van plan was. Dit zorgde voor meerdere pauzes in mijn leerjaren. Uiteindelijk ben ik mij meer gaan richten op hoe ik de strijd tegen mezelf kon staken en mezelf juist kon helpen om dichter bij mezelf te komen en zo mijn plannen waar te kunnen maken. 

Na veel onderzoek en behandelingen kwam de rust meer in mij. Dat heeft me zo aangesproken dat ik me hierin ben gaan specialiseren om dit ook voor andere mensen te kunnen realiseren. Mijn eigen ervaring in de ervaren rust met de combi van frustratie rondom de grote zoektocht met vele teleurstellingen, hebben ertoe geleid dat ik dit bedrijf heb opgezet. 

Sabine Praktijk Malana fibromyalgie, CVS, rugklachten

Ik help mensen graag in het verkorten van hun zoektocht naar een oplossing

De drie cirkels

We beginnen de afspraak met een intake. Daar gaan we kijken wat jij op dat moment nodig hebt en welke richting we opgaan in de behandeling. Dit kan resulteren in een massage of in een sessie. Dit is afhankelijk van jouw vraag en wat passend is.

Behandeling chronische klachten

Lichaam & geest losmaken

Door de langdurige klachten kunnen er mentale en fysieke blokkades ontstaan. Hier kan ik je helpen met de volgende punten:

  • Inzicht in waar de mentale en fysieke blokkades zitten en hoe ze aangepakt kunnen worden.

  • Sessies en oefeningen om de mentale blokkades aan te pakken. Denk daarbij aan blokkades als angst, beperkende overtuigingen, alle delen in jezelf op dezelfde lijn krijgen, schaamte en een negatief zelfbeeld.

  • Behandelingen en massages om de fysieke blokkades aan te pakken. Hierbij kijk ik zowel naar de klachten die je ervaart als de veranderingen in jouw lichaam doordat je al lang klachten hebt. Door pijn ga je je houding en hoe je beweegt veranderen om zo min mogelijk pijn te hebben. 

Na elke behandeling heb je meer inzicht in hoe jouw lichaam werkt en een plan van aanpak wat wij er samen aan kunnen doen en jij zelf al kan doen buiten de behandelingen om.

Jouw weg vinden in langdurige klachten

Het is geen gemakkelijke opgave om te leven met langdurige klachten. Ik wil eerst samen met jou een stabiele basis bouwen om de klachten in het moment draagbaar en leefbaar te maken. Vanaf dat punt gaan we verbeteringen creëren. Hier kan ik je helpen met de volgende punten:

  • Praktische handvaten wat je kan doen om beter om te gaan met langdurige klachten. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het verbeteren van slaap en houding. 

  • Educatie over waarom de langdurige klachten er zijn om zo beter te begrijpen waarom je lichaam dit doet. Zo maak je van jouw lichaam een vriend in plaats van een vijand. 

  • Oefeningen om jezelf te kunnen reguleren en jezelf beter te leren kennen. Zo weet je altijd wat je kan doen als het je teveel wordt en bouwen we een stabiele basis in jezelf. 

We kijken samen naar wat bij jou past en hoe de basis in jezelf nog stabieler gemaakt kan worden. Vanuit die stabiele basis zetten we stappen naar een betere kwaliteit van leven. 

Behandeling mentale en fysieke klachten

De taal van je lichaam leren spreken

De pijn en andere klachten die je ervaart zijn er met een reden. Zo lang jij die boodschap niet oppikt, blijft je lichaam harder en harder schreeuwen. Ik ga je helpen om die boodschap te begrijpen, waardoor er weer rust in je lichaam kan komen. Hier kan ik je helpen met de volgende punten:

  • Werken als tolk om de signalen te leren kennen en vertalen van jouw lichaam. Zo krijg je goed inzicht in jouw handleiding. 

  • Oefeningen en educatie rondom handelen naar de signalen die je krijgt van jouw lichaam. We kijken naar wat jij kan doen om naar jouw lichaam te luisteren en de klachten te verminderen. 

  • Inzicht in jouw stresspatronen. Stress speelt vaak een grote rol in de signalen die jouw lichaam geeft. We kijken naar hoe jouw stresspatronen eruit zien en hoe je hiermee aan de slag kan. 

Behandeling omgaan met langdurige klachten

Hoe meer jij leert over jouw lichaam en de signalen, hoe beter je de klachten kan accepteren. Het mooie aan acceptatie is dat het heel tegenstrijdig werkt. Hoe minder hard jij vecht tegen de pijn, hoe minder pijn er ook uiteindelijk zal zijn. Dit komt omdat er een acceptatie is van het huidige moment. 

Methodes & behandelvormen waarmee ik werk

Massages & fysieke behandelvormen

Ontspanningsmassage

Door de ontspanning komt er meer rust in je lichaam en leert je lichaam hoe rust voelt. 

Fibromassage

Een massage die specifiek gericht is op klachten bij fibromyalgie. Het kan helpen bij algemene pijnklachten, hoofdpijn en beter slapen. 

Haptische massage

Bij deze massage help ik je weer in contact komen met je lichaam en de vastzittende energie los te maken. Daarbij werk ik ook met de living lightly massage die is gebaseerd op rebalancing. 

Hoofdpijnmassage

Bij langdurige klachten is er vaak sprake van hoofdpijn. Ik voel specifiek welke spieren er vast zitten en haal de knopen eruit.

Zwangerschapsmassage

Ook tijdens de zwangerschap kan je veel klachten ervaren. De massage kan helpen bij rugklachten, beter slapen en een soepele bevalling.

Deep tissue massage

Met de deep tissue massage werk ik dieper op de spieren en kan ik zo op een dieper niveau de spieren losmaken in het lichaam. 

Acupressuur

Vanuit de Oosterse behandelvorm gebruik ik punten om meer rust en vermindering van klachten te creëren. Ik werk met acupressuur, handreflex en Chinese voetmassage. 

Triggerpointmassage

Bij langdurige klachten zijn er vaak veel triggerpoints in het lichaam. Ik help je met het verminderen en weghalen van de knopen. 

Manuele lymfedrainage

Met deze massage schoon je het lichaam op door het lymfestelsel te stimuleren. Zo kunnen alle afvalstoffen weer het lichaam verlaten. 

Bindweefselmassage & cupping

Door stress en spanning kan het bindweefsel strak gaan zitten. Dit kan voor veel klachten zorgen. Ik help je met meer ademruimte creëren in je lichaam.