Hoe ik werk

DSC_6325.JPG

Mijn verhaal

Al van jongs af aan heb ik mensen interessant gevonden. De hoogte- en dieptepunten die zij meemaken en hoe zij hiermee om gaan. Mijn eerste richting die ik op wilde gaan was de psychologie. Ik wilde meer weten over hoe het gedrag van mensen in elkaar zit en hoe ze met uitdagingen in het leven geholpen kunnen worden. 

Uiteindelijk ben ik de andere kant op gegaan en heb ik mijn interesse in het lichaam en de gezondheidszorg gecombineerd met mijn passie voor organiseren. Mijn scriptie was daarbij het hoogtepunt waarbij ik een training heb ontwikkeld voor jongvolwassenen met een depressie die door middel van mindfulness en muziek thuis zichzelf konden helpen als de nood hoog was. 

Waar mijn passie heel groot was, wilde mijn lichaam niet altijd hetzelfde als wat mijn hoofd van plan was. Dit zorgde voor meerdere pauzes in mijn leerjaren. Uiteindelijk ben ik mij meer gaan richten op hoe ik de strijd tegen mezelf kon staken en mezelf juist kon helpen om dichter bij mezelf te komen en zo mijn plannen waar te kunnen maken. 

Na veel onderzoek en behandelingen kwam de rust meer in mij. Dat heeft me zo aangesproken dat ik me hierin ben gaan specialiseren om dit ook voor andere mensen te kunnen realiseren. Mijn eigen ervaring in de ervaren rust met de combi van frustratie rondom de grote zoektocht met vele teleurstellingen, hebben ertoe geleid dat ik dit bedrijf heb opgezet. 

Ik help mensen graag in het verkorten van hun zoektocht naar een oplossing

massage

Methodes die ik gebruik

Tijdens de behandelingen en trajecten maak ik gebruik van verschillende methodes. Dit zijn zowel mentale als fysieke behandelvormen. Methodes die ik onder andere gebruik zijn:

 

  • Verschillende soorten massagevormen (denk aan ontspanningsmassage, handreflex, acupressuur, haptische massage, rebalancing massage, massage bij fibromyalgie en bindweefselmassage)

  • Counseling met een specialisatie in stress

  • Bewezen opdrachten en educatie rondom onbegrijpelijke klachten, stress en trauma

Hoofdmassage

Uitleg van de methodes

Massage is een mooie methode om dichter bij jezelf te komen en meer in contact te komen met je lichaam. Bij de massage houd je je onderbroek aan en mag jij zelf kiezen wat je gemasseerd wilt hebben en daarmee welke kledingstukken je aanhoudt. Tijdens de afspraak kijken we welke massagevorm het beste bij jou past. De hoofdfocus is om je weer bewust te voelen van je lichaam en welke signalen het afgeeft. Het is niet gericht op het behandelen van een fysiek probleem. Daarnaast kunnen wij werken aan bepaalde thema's door middel van de massage. Voorbeelden van thema's zijn het aangeven van jouw grenzen of het bewust voelen van jouw lichaam. 

Counseling is een behandelvorm waarin jij als mens centraal staat. De methode werkt vanuit het idee dat jij alle antwoorden in je hebt en deskundige bent op het gebied van jouw leven. Ik kan je aanbevelingen doen, maar jij blijft altijd bepalend in wat je wel en niet wilt doen. Daarbij help ik je door vragen te stellen en te kijken hoe je meer verlichting kan vinden in de ervaren problemen en het stukje zingeving. Jij kiest daarbij zelf het onderwerp waar we mee aan de slag gaan. Ik help je daarbij met het vinden van oplossingen.

Opdrachten
& educatie

Vanuit het onderzoek dat ik heb gedaan heb ik allerlei informatie en opdrachten gehaald die goed kunnen helpen bij chronisch onverklaarbare klachten. Samen met jou kijk ik welke opdrachten en methodes goed bij jou passen. Ik pak opdrachten uit methodes als mindfulness, creatieve therapie, embodiment, yoga, visualisatie, de traumawereld en nog vele andere methodes. 

Massage
Counseling

Ik werk met de volgende massagevormen:

Ontspanningsmassage

Bij de ontspanningsmassage staat centraal dat je lichaam en geest tot rust komen. Het is een rustige massage waarbij wordt gewerkt met de buitenste laag van je spierweefsel. Bij het vaker herhalen van de ontspanningsmassage kan dit opgeslagen worden in het lichaamsgeheugen en kan dit ervoor zorgen dat je steeds gemakkelijker de ontspanning kan ervaren in je lichaam buiten de massages om. De ontspanningsmassage kan ingezet worden bij het verminderen van stress en het verzachten van pijn.

Handreflexmassage

Handreflexmassage is vergelijkbaar met voetreflexmassage. Er wordt gewerkt vanuit het idee dat het gehele lichaam in punten terug te vinden is op de handen. Door middel van ontspannende technieken ga ik langs verschillende punten om zo de balans te herstellen in het lichaam en het lichaam weer in een kalme staat te brengen. Handreflexmassage biedt ontspanning, brengt meer balans in het lichaam en zorgt onder andere voor een betere spijsvertering, bloedcirculatie en ademhaling. 

Cupping

Cupping is een fijne methode om spierknopen in het lichaam losser te maken en het omliggende bindweefsel losser te maken. Dit resulteert in meer ontspannen spieren, een betere doorbloeding en stofwisseling en geeft snel een ontspannend effect. Tijdens de cupping massage wordt er een cup op je huid geplaatst die vacuüm wordt gezogen. De mate van vacuüm zuigen laat ik afhangen van wat jij aankan en bouw ik stap voor stap op. 

Haptische massage

In het dagelijkse leven zitten we vaak meer in ons hoofd dan in ons lichaam. Die disconnectie kan uiteindelijk leiden tot klachten. De massage is een combinatie van massage en haptonomie. Haptonomie gaat over aanraking en het bewust worden van jouw gevoelsbeleving. Bij de haptische massage staat aandacht voor jouw lichaam centraal. Het is een kalmerende massage waarbij je je bewust wordt van je lichaam. Na de massage sta je dichter bij jezelf, kan je meer rust ervaren en sta je beter in contact met jouw lichaam. 

Hoofdmassage

Vaak vergeten wij hoeveel spanning er kan zitten rondom en op het hoofd. Dit zorgt voor klachten als hoofdpijn en vermoeidheid. Tijdens deze massage kan je meer ontspanning ervaren en kan zelfs de hoofdpijn zakken. Het heeft daarnaast een positieve invloed op je hoofdhuid doordat de bloedsomloop gestimuleerd wordt. 

Zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap ontstaan er grote veranderingen in je lichaam. Je lichaam wordt klaargemaakt voor de bevalling en er komt veel druk op je lichaam te staan door de groei van je kindje. Tijdens de zwangerschapsmassage wordt er gewerkt aan verlichting voor je lichaam, maar ook mentaal. Zwangerschapsmassage kan onder andere positieve effecten hebben op het verminderen van stresshormonen, minder rugpijn, een betere slaap en minder complicaties bij de bevalling. 

Goed om te weten: de zwangerschapsmassage kan bij mij in buiklig worden gegeven. Dit betekent dat je op je buik kan liggen met een gat in de tafel. 

Bindweefselmassage

De bindweefselmassage is een diepe massage. Bindweefsel kan vast gaan zitten door bijvoorbeeld overbelasting, maar ook door stress. Bindweefselmassage kan o.a. helpen bij rugklachten, klachten vanuit hyperventilatie, kramp en wordt ingezet bij de behandeling van littekens om de pijn te verminderen. Bij de bindweefselmassage maak ik vaak gebruik van een combinatie met cupping. Hierbij kan ik eerst met mijn handen voelen waar de blokkades zitten, om vervolgens met de cup dit op een dieper niveau los te maken. 

Deep tissue massage is een stevige massage die werkt op de dieper liggende spieren. Het een hardere massage die rustig wordt uitgevoerd. Het zorgt voor een diepe ontspanning in de spieren, minder pijnklachten en een algehele ontspanning in het lichaam.

Doordat de massage pijnlijker kan zijn, is het goed om altijd te laten weten of het te doen is qua pijn. De druk kan altijd verlicht worden.

Gezichtsmassage

Bij een gezichtsmassage wordt er gewerkt met lichte strijkingen en knedingen om ontspanning te creëren in het gezicht. Het zorgt ervoor dat het zenuwstelsel kalmeert, het bevordert de bloedsomloop en kan klachten als hoofdpijn verminderen. Daarnaast zorgt een massage ervoor dat de aanmaak van adrenaline wordt verminderd waardoor de stressreactie minder wordt en er meer rust komt in het lichaam. Tot slot heeft het een positieve werking op de ademhaling en het zenuwstelsel. 

Chinese voetmassage

De Chinese voetmassage is een massage van de voeten en onderbenen. De voetmassage brengt het lichaam meer in balans en zorgt voor een betere afvoering van afvalstoffen. Deze massagevorm kan onder andere zorgen voor een betere en diepere slaap, rust in het lichaam en een reiniging van het lichaam. 

Fibromassage

De fibromassage is een zeer ontspannen massage die gericht is op mensen met fibromyalgie. De massage kan daarbij drie verschillende focuspunten hebben. Het kan gericht zijn op beter slapen, minder pijnklachten of op het verminderen van hoofdpijn. Het is een zeer rustgevende massage die rust brengt in het lichaam en een moment geeft om even op adem te komen. Hoewel de technieken speciaal zijn ontwikkeld voor mensen met fibromyalgie, zijn de technieken voor bijvoorbeeld beter slapen ook in te zetten bij mensen zonder fibromyalgie die slaapproblemen hebben. 

Hoofdpijnmassage

Twintig procent van de Nederlandse bevolking heeft hoofdpijn. Dit kan migraine zijn, clusterhoofdpijn, hormonale hoofdpijn of spanningshoofdpijn. Hier zitten ook combinaties tussen. De hoofdpijnmassage kan bij sommige vormen van hoofdpijn verlichting bieden. Dit heeft te maken met of de hoofdpijn vanuit de spieren komt. Door de grote spanning in de schouders, nek, het gezicht en het hoofd kan er hoofdpijn ontstaan.

Ik werk met de volgende massagevormen:

Ontspanningsmassage

Bij de ontspanningsmassage staat centraal dat je lichaam en geest tot rust komen. Het is een rustige massage waarbij wordt gewerkt met de buitenste laag van je spierweefsel. Bij het vaker herhalen van de ontspanningsmassage kan dit opgeslagen worden in het lichaamsgeheugen en kan dit ervoor zorgen dat je steeds gemakkelijker de ontspanning kan ervaren in je lichaam buiten de massages om. De ontspanningsmassage kan ingezet worden bij het verminderen van stress en het verzachten van pijn.

Handreflexmassage

Handreflexmassage is vergelijkbaar met voetreflexmassage. Er wordt gewerkt vanuit het idee dat het gehele lichaam in punten terug te vinden is op de handen. Door middel van ontspannende technieken ga ik langs verschillende punten om zo de balans te herstellen in het lichaam en het lichaam weer in een kalme staat te brengen. Handreflexmassage biedt ontspanning, brengt meer balans in het lichaam en zorgt onder andere voor een betere spijsvertering, bloedcirculatie en ademhaling. 

Cupping

Cupping is een fijne methode om spierknopen in het lichaam losser te maken en het omliggende bindweefsel losser te maken. Dit resulteert in meer ontspannen spieren, een betere doorbloeding en stofwisseling en geeft snel een ontspannend effect. Tijdens de cupping massage wordt er een cup op je huid geplaatst die vacuüm wordt gezogen. De mate van vacuüm zuigen laat ik afhangen van wat jij aankan en bouw ik stap voor stap op. 

Haptische massage

In het dagelijkse leven zitten we vaak meer in ons hoofd dan in ons lichaam. Die disconnectie kan uiteindelijk leiden tot klachten. De massage is een combinatie van massage en haptonomie. Haptonomie gaat over aanraking en het bewust worden van jouw gevoelsbeleving. Bij de haptische massage staat aandacht voor jouw lichaam centraal. Het is een kalmerende massage waarbij je je bewust wordt van je lichaam. Na de massage sta je dichter bij jezelf, kan je meer rust ervaren en sta je beter in contact met jouw lichaam. 

Rebalancing

Rebalancing is een rustige massage die gericht is op loslaten wat er vast zit in jouw lichaam. We houden vaak veel spanning vast in ons lichaam, maar ook emoties en heftige gebeurtenissen die wij niet uiten en verwerken kunnen vast gaan zitten in ons lichaam. Bij deze massage kan die opgestapelde spanning weer loslaten en tot uiting komen. Daarnaast is het een zeer ontspannende massage die voor veel rust kan zorgen. 

Hoofdmassage

Vaak vergeten wij hoeveel spanning er kan zitten rondom en op het hoofd. Dit zorgt voor klachten als hoofdpijn en vermoeidheid. Tijdens deze massage kan je meer ontspanning ervaren en kan zelfs de hoofdpijn zakken. Het heeft daarnaast een positieve invloed op je hoofdhuid doordat de bloedsomloop gestimuleerd wordt. 

Zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap ontstaan er grote veranderingen in je lichaam. Je lichaam wordt klaargemaakt voor de bevalling en er komt veel druk op je lichaam te staan door de groei van je kindje. Tijdens de zwangerschapsmassage wordt er gewerkt aan verlichting voor je lichaam, maar ook mentaal. Zwangerschapsmassage kan onder andere positieve effecten hebben op het verminderen van stresshormonen, minder rugpijn, een betere slaap en minder complicaties bij de bevalling. 

Goed om te weten: de zwangerschapsmassage kan bij mij in buiklig worden gegeven. Dit betekent dat je op je buik kan liggen met een gat in de tafel. 

Bindweefselmassage

De bindweefselmassage is een diepe massage. Bindweefsel kan vast gaan zitten door bijvoorbeeld overbelasting, maar ook door stress. Bindweefselmassage kan o.a. helpen bij rugklachten, klachten vanuit hyperventilatie, kramp en wordt ingezet bij de behandeling van littekens om de pijn te verminderen. Bij de bindweefselmassage maak ik vaak gebruik van een combinatie met cupping. Hierbij kan ik eerst met mijn handen voelen waar de blokkades zitten, om vervolgens met de cup dit op een dieper niveau los te maken. 

Deep tissue massage

Deep tissue massage is een stevige massage die werkt op de dieper liggende spieren. Het een hardere massage die rustig wordt uitgevoerd. Het zorgt voor een diepe ontspanning in de spieren, minder pijnklachten en een algehele ontspanning in het lichaam.

Doordat de massage pijnlijker kan zijn, is het goed om altijd te laten weten of het te doen is qua pijn. De druk kan altijd verlicht worden.

Gezichtsmassage

Bij een gezichtsmassage wordt er gewerkt met lichte strijkingen en knedingen om ontspanning te creëren in het gezicht. Het zorgt ervoor dat het zenuwstelsel kalmeert, het bevordert de bloedsomloop en kan klachten als hoofdpijn verminderen. Daarnaast zorgt een massage ervoor dat de aanmaak van adrenaline wordt verminderd waardoor de stressreactie minder wordt en er meer rust komt in het lichaam. Tot slot heeft het een positieve werking op de ademhaling en het zenuwstelsel. 

Chinese voetmassage

De Chinese voetmassage is een massage van de voeten en onderbenen. De voetmassage brengt het lichaam meer in balans en zorgt voor een betere afvoering van afvalstoffen. Deze massagevorm kan onder andere zorgen voor een betere en diepere slaap, rust in het lichaam en een reiniging van het lichaam. 

Fibromassage

De fibromassage is een zeer ontspannen massage die gericht is op mensen met fibromyalgie. De massage kan daarbij drie verschillende focuspunten hebben. Het kan gericht zijn op beter slapen, minder pijnklachten of op het verminderen van hoofdpijn. Het is een zeer rustgevende massage die rust brengt in het lichaam en een moment geeft om even op adem te komen. Hoewel de technieken speciaal zijn ontwikkeld voor mensen met fibromyalgie, zijn de technieken voor bijvoorbeeld beter slapen ook in te zetten bij mensen zonder fibromyalgie die slaapproblemen hebben. 

Hoofdpijnmassage

Twintig procent van de Nederlandse bevolking heeft hoofdpijn. Dit kan migraine zijn, clusterhoofdpijn, hormonale hoofdpijn of spanningshoofdpijn. Hier zitten ook combinaties tussen. De hoofdpijnmassage kan bij sommige vormen van hoofdpijn verlichting bieden. Dit heeft te maken met of de hoofdpijn vanuit de spieren komt. Door de grote spanning in de schouders, nek, het gezicht en het hoofd kan er hoofdpijn ontstaan.

DSC_6282.JPG

Ben je benieuwd naar wat ik aanbied?

Ik bied zowel losse massages als trajecten aan. Daarnaast kan je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om te kijken of mijn aanbod bij jou past.

Centraal staat dat jij bepaalt wat we gaan doen

Bij elke behandeling, of dit een losse massage of een geheel traject is, staan er drie pijlers centraal. 

Logo 1.png

Veiligheid & vertrouwen

Zowel bij massage, als bij het openstellen over je gevoelens, zit veel kwetsbaarheid. Daarom is het van belang dat jij het tempo bepaalt waarin de sessies lopen. 

Vind je het fijn om eerst contact te hebben voor een sessie om elkaar wat beter te leren kennen? Dan kan je geheel vrijblijvend met mij contact opnemen om te kijken of er een match is. 

Logo 1.png

Autonomie & zeggenschap

Bij een massage bepaal jij zelf wat er gemasseerd wordt, hoe stevig er wordt gemasseerd en of je het fijn vindt. Dit laat ik geheel bij jou. Tijdens de massage kan je altijd aangeven als je het niet fijn vindt. 

Bij de counseling sessie bepaal jij wat er gaat gebeuren en wat je wilt bespreken. Ik luister zonder oordeel naar je verhaal en zal samen met jou proberen om de antwoorden te vinden op je vragen. 

Logo 1.png

Transparantie & integriteit

Bij counseling, en dit gebruik ik ook bij massage, is één van de drie hoofdelementen congruentie. Congruentie staat voor het idee dat wat je zegt, doet en denkt allemaal in overeenstemming is. Dit staat voor transparantie bij mij. Ik geef bij alles aan wat ik ga doen en wat mijn idee erachter is. Zo is het voor jou duidelijk wat er gaat gebeuren en kan je voor jezelf bepalen of je dat een fijne manier van werken vindt. 

Wat mensen over mij zeggen 

Sabine is een hele goede masseuse die goed luistert naar je behoefte, goed doorvraagt en meedenkt. Zo ben ik bijvoorbeeld bij Sabine gekomen i.v.m. klachten zoals hoofdpijn. Sabine denkt dan mee in de mogelijkheden qua massage om de klachten minder te maken, maar ook hoe je zelf kan voorkomen dat het ontstaat. Als ik met hoofdpijn bij Sabine kom en die klachten ook laat behandelen ga ik zonder hoofdpijn en met een heerlijk ontspannen gevoel naar huis!

Astrid

DSC_6346.JPG
Image by Tim Chow

Ik werk graag met je samen

In mijn praktijk werk ik graag samen met mensen die hun chronische onverklaarbare pijn willen aanpakken. Na een lange zoektocht kan je aardig opgebrand zijn en gefrustreerd zijn door het uitblijven van resultaat. Toch blijft er vaak een sprankje hoop dat er een oplossing ergens moet zijn. Ik werk graag samen met mensen die naar zichzelf durven te kijken om te kijken waar de blinde vlekken liggen en die ervoor open staan dat er een verbinding is tussen lichaam en geest. Samen kijken we naar hoe we jouw Medusa kunnen overwinnen en je weer rust in je hoofd en lichaam kunt krijgen. 

Wil je met mij in gesprek?

Ik leer graag meer over jou en over jouw verhaal. Zo kunnen we samen kijken of ik iets voor je kan betekenen.