top of page

Jouw moment tijdens de zwangerschap & post partum

Zwangerschap

Een moment van rust tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap wordt er veel van je lichaam gevraagd. Juist dan is het fijn om goed voor jezelf te zorgen. Bij de zwangerschapsmassage help ik je om een moment voor jezelf te creëren met een intiem moment met jouw kindje. 

Zwangerschapsmassage kan onder andere helpen bij het verbeteren van de nachtrust, het verminderen van rugklachten en het bevorderen van een soepele bevalling. Met name aan het einde van de zwangerschap is een massage aan te raden. Er ontstaan vaak meer klachten. Daarbij kan de ontspanning ervoor zorgen dat je meer rust in je lichaam vindt en je zo soepel de bevalling in gaat.  

Image by Aditya Romansa
Image by Jonathan Borba
Image by Monika Kozub
Image by Khoa Pham

Jij bepaalt

Bij de massages werk ik vanuit veiligheid, autonomie en transparantie. Dat betekent dat ik eerst een veilige setting wil creëren zodat jij je kan ontspannen. Wanneer je je niet op je gemak voelt, gaat de massage niet het effect hebben dat je wilt hebben. Daarbij bepaal jij wat er gemasseerd wordt en met welke druk. Ik ga niet voor jou bepalen wat er gemasseerd wordt. Natuurlijk kan ik met je meedenken, maar ik ga niet bijvoorbeeld jouw buik masseren als je dat niet wilt. Tot slot ben ik altijd eerlijk. Ik zeg je eerlijk wat ik voor je kan betekenen en wat handig is om te doen qua aantal massages. Samen zorgen we ervoor dat jij een rustig moment voor jezelf hebt waarin jij centraal staat. 

Image by Erol Ahmed

Tijdens de massage begint het kindje vaak heerlijk te ontspannen of rustig mee te dansen met de bewegingen van de massage

Goed om te weten

Bij de massage staat jouw veiligheid en dat van jouw kindje. Daarom masseer ik vanaf het tweede trimester. In het eerste trimester is er een vergrote kans op een miskraam. 

De massage is aangepast op de zwangerschap. Dat betekent dat ik let op de temperatuur, de olie en technieken die aangepast zijn op jou. 

De massage kan geboekt worden tot aan de bevalling. Zeker in de laatste weken is een massage erg fijn. Het is geen probleem om de afspraak af te zeggen, doordat de weeën zijn begonnen. 

Jouw veiligheid staat voorop

Image by Ren Ran

Door de speciale zwangerschapstafel kan je weer tijdens de massage op je buik liggen

Post partum

Tot jezelf komen na de bevalling

Wanneer je de zwangerschap en bevalling hebt meegemaakt, is er een grote verandering in je lichaam ontstaan. De focus ligt volledig op jouw kindje en dat maakt dat het contact met jezelf kan verminderen. De relatie met je lichaam kan anders zijn geworden of je kan bepaalde klachten ervaren. 

Tijdens de massage kijken we naar wat voor jou van belang is. Waar ligt jouw behoefte op dat moment? De aandacht ligt volledig bij jou. We creëren een moment van rust en verbinding met jezelf. 

Image by Sincerely Media
Image by Katherine Hanlon
Image by Christin Hume
Image by Kira auf der Heide

Goed om te weten

De massage wordt gegeven vanaf vier weken na de bevalling. Ik doe dit in overleg. Jouw lichaam heeft veel meegemaakt tijdens de bevalling en er is een verwerkingstijd nodig om weer rust te creëren in je lichaam. Een massage krijgen geeft ook weer veel prikkels. Wanneer dit te vroeg wordt gegeven kan dit een overprikkeling veroorzaken. Wanneer je een keizersnede hebt gehad wordt er gerekend met zes weken. 

Het is per vrouw verschillend wanneer jouw lichaam het weer aankan. Wil je graag hier samen naar kijken? Stuur dan een berichtje. Ik denk graag met je mee. 

Een afspraak maken

Hier kan je direct een afspraak maken voor een zwangerschapsmassage. Je kiest voor een tijd die bij jou goed past. Heb je nog vragen van tevoren? Neem dan contact met mij op. Tot snel!

Image by Josefin

Na de bevalling is het een kunst om een moment puur voor jezelf te creëren. Tijdens de massage staan we bewust stil bij jou

Babymassage

In verbinding met je kindje

Tijdens de zwangerschap heb je intiem contact gehad met jouw kindje. Daar kan van beide kanten vaak nog behoefte aan zijn. Tijdens de babymassage kom je weer in contact met elkaar door middel van zachte, liefdevolle aanrakingen. 

Tijdens de cursus babymassage leer ik je de technieken om jouw kindje een ontspannen, heerlijke massage op maat te geven. Daarnaast kijken we naar de verbinding met je kindje aangaan, de verbinding met jezelf bewaren en leer je over het bewust ervaren van je eigen lichaam. 

Image by Omar Lopez
Image by Filip Mroz
Image by Jill Sauve
Image by Alex Pasarelu

Goed om te weten

De cursus wordt op maat gemaakt. Van tevoren kijken we naar jouw wensen, wat je graag wil leren en waar je tegenaan loopt. Daarbij kijken we ook of alleen de moeder of beide ouders aanwezig zijn. De cursus wordt gegeven in de praktijk op een passend tijdstip. 

De cursus wordt gegeven voor kindjes vanaf zes weken tot de leeftijd waarop het kindje gaat rollen. Dit verschilt per kindje. De cursus kan individueel worden gegeven of in een groep tot maximaal vijf kindjes. Neem contact op om te kijken wat we samen kunnen creëren. 

Image by Annie Spratt

Babymassage werkt onder andere goed bij krampjes, onrustig zijn en huilbaby's

Afspraak maken

Een afspraak maken

De massages zijn los te boeken en met een strippenkaart. Bij de strippenkaart boek je per tijdsduur. De strippenkaart is voor elke massagevorm in te leveren en is twee jaar geldig. Hierbij is er een mooie korting in verwerkt. 

bottom of page