top of page

Manuele lymfedrainage bij chronische pijn

Bijgewerkt op: 5 jan. 2023


manuele lymfedrainage, langdurige klachten, pijn

Manuele lymfedrainage is een duur woord voor een behandeling waar je lichaam wordt geholpen met een detox. Het lymfestelsel in jouw lichaam zorgt er namelijk voor dat het afval uit het lichaam wordt gehaald en wordt afgevoerd. Het is een slim systeem dat soms wat hulp kan gebruiken.


Waar is manuele lymfedrainage nuttig voor?

Manuele lymfedrainage is voor veel klachten in te zetten. Vaak wordt het, met name bij vrouwen, ingezet om benen die meer vocht vasthouden te verlichten door het vocht af te voeren. Andere klachten waarbij het kan helpen is onder andere eczeem, acné, het helpen bij een dieet en paniculose.


Stress en een goede werking van het lymfestelsel

Wanneer je last hebt van stress, veroorzaakt dit allerlei klachten in het lichaam. Het zorgt er onder andere voor dat er triggerpoints ontstaan en het bindweefsel kan gaan verkleven. Bindweefsel zit als een soort visnet door en om jouw hele lichaam. Het zorgt ervoor dat alles netjes op de juiste plaats blijft. Door stress kunnen er verklevingen komen in het bindweefsel. Hierdoor plakken deze lagen meer op elkaar en kunnen de bloedvaten, het lymfestelsel en de zenuwen die er doorheen lopen minder goed doorstromen. Dit zorgt dat het afval dat netjes afgevoerd wordt door het lymfestelsel opgestopt wordt en niet naar de uitgang kan.


Een verstopt lymfestelsel bij chronische klachten

Als er al lang chronische klachten hebt kan het zijn dat je lymfestelsel niet optimaal meer werkt. Dr Perry Nickelston vergelijkt dit met een aquarium. Het aquarium wordt steeds viezer. Op het moment dat de afvoer en de filtering van het aquarium niet goed meer werkt, dan blijven de vissen vastzitten in het afval. Dit kan ook het geval zijn bij het lymfestelsel.


Een behandeling bij een verstopt lymfestelsel

Wanneer je bij mij komt met chronische klachten, ga ik samen met jou kijken waar de klachten zitten. Deze fysieke blokkades kunnen zitten in verklevingen, triggerpoints, vaste spieren, het lymfestelsel en nog andere plekken. Ik ga kijken of jouw lymfestelsel goed door kan stromen en haal de blokkades weg waar dit niet mogelijk is. Zo kan ik bij de volgende behandeling de lymfen stimuleren op hun tempo en ervoor zorgen dat er een grote schoonmaak plaatsvindt in jouw lichaam.


Wil jij graag een massage op maat waarbij ik kijk hoe ik jou kan helpen bij fysieke blokkades die je hebt? Hieronder kan je een massage op maat boeken. Kies de tijd die voor jou passend is. Bij vragen kan je altijd eerst contact opnemen.
9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Eerste hulp bij zelf massages geven

Na een lange werkdag kan je vaak wel een massage gebruiken. Nu is het niet altijd mogelijk om naar een masseur te gaan en kan het extra fijn zijn als jouw vriend of vriendin je een ontspannende massag

Comments


bottom of page