top of page

In gesprek met Jacqueline: lichaamsgericht energetisch coach & masseur

Bijgewerkt op: 9 dec. 2022

Deze keer ga ik in gesprek met Jacqueline. Zij kan inmiddels al vele titels achter haar naam plakken. Binnen haar praktijk maakt ze gebruik van verschillende expertises.

Het is een combinatie van lichaamsgericht energetisch therapie, coaching waaronder de MatriX Methode en massages. Ze werkt met maatwerk. Dit houdt in men een sessie boekt en ze per keer kijkt waar jij op dat moment het meeste behoefte aan hebt. Het moment van boeken en het moment van de sessie kan namelijk al verschillen in wat je nodig hebt.

Want het moment van boeken en het moment van de sessie kan al verschillen in wat je nodig hebt.


Kijken naar het ontstaan van de klachten

Jacqueline is van mening dat het van belang is om te kijken naar wat de klachten zijn en wanneer deze voor het eerst zijn ontstaan. Dat geeft veel al duidelijkheid in waar het vandaan komt en wat het lichaam jou wil vertellen. Ze vertelt dat wij vaak geneigd zijn om de oplossing te zoeken in het lichamelijke, maar de oorzaak kan van veel verder terug komen.

Jacqueline, LEF therapie, stress en massage

Wanneer we hier niet aan gaan werken zullen de klachten of andere klachten terug blijven komen, omdat we eigenlijk alleen maar symptoombestrijding aan het doen zijn.


Wanneer je naar de oorzaak van de klachten gaat, kun je patronen, triggers gaan herkennen. Als je dit kunt dan kun je verandering gaan aanbrengen met als resultaat dat de klachten kunnen verminderen.


Signalen van het lichaam

In haar praktijk ziet ze al vaak signalen van het lichaam dat er iets niet goed gaat. Kenmerkende signalen zijn volgens haar vermoeidheid, strafheid/stijfheid in de spieren, dat het hele systeem aanstaat (denk aan opgetrokken schouders, nekklachten), slecht slapen (wel slapen maar toch altijd moe zijn), en soms dat het gewoon niet lekker loopt maar dat ze niet kunnen aangeven waar dit nu vandaan komt.


Zij kaart daarbij aan dat het van belang is om die symptomen te gaan herkennen. Zodra je beter luistert naar je lichaam en je grenzen daarin herkent, heeft dit invloed op de signalen die jouw lichaam geeft. Vooral het grenzen aangeven merkt ze in de praktijk dat dit een veelvoorkomende horde is voor mensen. Vaak liggen hier overtuigingen en patronen in de weg. Denk aan gedachtes wat andere mensen wel van je denken.


Het aangeven van jouw grenzen

Het is al snel gedaan: over onze grens heengaan. Volgens Jacqueline ligt de oorsprong hier vaak in een impuls handeling. We doen het onbewust en snel. Voor jezelf durven kiezen vergt vaak meer energie. Probeer op dat soort momenten een rustmoment te pakken en indien nodig een stap terug te doen. Vraag jezelf af wat dit met je doet in plaats van meteen handelen.

Massage en langdurige klachten

Naast coaching en energetische therapie geeft Jacqueline ook massages. Hierbij komt ze ook vaak mensen tegen met langdurige klachten. Daarbij zit er bij haar een belangrijk verschil in de technieken die je gebruikt. Sommige technieken werken op de spieren / bindweefsel en ander technieken werken op het parasympatisch systeem (zenuwstelsel).

Vooral de laatste vindt zij fijn bij langdurige klachten. In haar praktijk merkt ze dat wanneer je de klachten terug blijven komen je via een andere weg een ingang moet zoeken. Bij de massages op het parasympatisch systeem breng je het systeem tot rust wat zorgt voor ontspanning van binnen uit. Hierdoor worden er meerdere processen aangeraakt en dit bevordert het herstel.


Stress en langdurige klachten

Volgens haar is dan ook de de verbinding tussen stress en langdurige klachten een op een.

Wat hierin belangrijk is kijken waar de stress vandaan komt is dit door huidige omstandigheden of worden er dingen vanuit het verleden getriggerd die zorgen dat de stress en daardoor de klachten aanblijven. Wanneer je aan de stress werkt, heeft dit invloed op de langdurige klachten en andersom.

LEF therapie, langdurige klachten en massage

Tot slot sluit Jacqueline af met het advies om bij het zoeken naar hulp naar je gevoel te luisteren. Begin met een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek zie en voel je wie de persoon is waar je misschien mee wilt gaan werken. Het allerbelangrijkste is dat jij je veilig voelt bij die persoon en met zijn / haar manier van werken. Voelt het tijdens de kennismaking niet goed (hoef niet te verklaren zijn) luister dan naar je gevoel en zoek net zo lang verder tot jij de juiste persoon hebt gevonden.

Samenwerken met Jacqueline

Wil je graag samenwerken met Jacqueline en een afspraak bij haar maken? Je kunt online een afspraak boeken (www.leftherapie.nl) en voor vragen kan men het beste een mailtje of app-je sturen (06 43 54 53 89). Haar praktijk is gevestigd in Doetinchem.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page