top of page

Samen aan de slag

Jij bepaalt en ik loop met je mee

Of het een losse massage of een traject is, jij bepaalt wat er gaat gebeuren. Ik heb een omlijning gemaakt aan thema's die we in kunnen zetten. Binnen elk thema kijken we naar hoe dat het beste voor jou aangepakt kan worden. Jij bent de deskundige op het gebied van jouw leven en kan het beste invullen waar er aan gewerkt moet worden. 

Vind je het zelf lastig om dat te bepalen? Dan kijken we samen naar wat het beste voor je kan werken. 

Drie pijlers waaruit ik werk

Alles wat ik doe, doe ik vanuit drie pijlers:

1

Veiligheid & vertrouwen

Zowel bij massage, als bij het openstellen over je gevoelens, zit veel kwetsbaarheid. Daarom is het van belang dat jij het tempo bepaalt waarin de sessies lopen. 

2

Autonomie & zeggenschap

Bij een massage bepaal jij zelf wat er gemasseerd wordt, hoe stevig het wordt gemasseerd en of je het fijn vindt. Bij de counseling sessie bepaal jij wat er gaat gebeuren en wat je wilt bespreken. Ik luister zonder oordeel naar je verhaal en zal samen met jou proberen om de antwoorden te vinden op je vragen. 

3

Transparantie & integriteit

Ik geef bij alles aan wat ik ga doen en wat mijn idee erachter is. Zo is het voor jou duidelijk wat er gaat gebeuren en kan je voor jezelf bepalen of je dat een fijne manier van werken vindt. 

White Fabric

Een losse massage boeken

Wil je graag een losse massage boeken om te kijken of het iets voor je is? Voel je vrij om een afspraak bij mij te maken. 

Massagevormen waarmee ik werk

Tijdens de massages die ik geef, combineer ik altijd verschillende massagevormen. Dit is afhankelijk van de klachten die je hebt, wat voor soort massage je fijn vindt (bijvoorbeeld stevig of een rustige massage) en welk doel er is met de massage. Ik gebruik daarbij de volgende massagevormen:

Ontspanningsmassage
Handreflexmassage
Deep tissue massage
Hoofdmassage
Chinese voetmassage
Hoofdpijnmassage
Bindweefselmassage
Gezichtsmassage 
Triggerpointmassage
Massage bij fibromyalgie
Zwangerschapsmassage
Stoelmassage
Haptische massage
Cupping
Living lightly massage
Manuele lymfedrainage

Weet je niet goed wat deze massagevormen zijn en wil je er graag meer over weten? Klik dan hieronder voor meer informatie

Fabriek

Het overwin jouw Medusa traject

Mudra-meditatie

Het doel van het traject

Het doel van het traject is jou helpen om jezelf beter te leren begrijpen rondom het thema stress en langdurige klachten. We kijken hoe we een opzet kunnen maken van jouw handleiding. Aan het einde van het traject heb je meer inzicht in onder andere:

 • Wat er gebeurt in jouw lichaam tijdens stress;

 • Welke signalen jouw lichaam afgeeft als de stress vanbinnen toeneemt;

 • Welke technieken jou kunnen helpen in het verlichten van stress;

 • Hoe je een ander perspectief kan aannemen over jezelf op fysiek en mentaal gebied;

 • Hoe je kan werken aan acceptatie van jouw klachten;

 • Welke vervolgstappen passend zijn bij jou.

Herken jij jezelf hierin?

Dit traject is ontwikkeld voor mensen die de grip missen op stress. Door de stress ontstaan er ook fysieke klachten die maar niet weg lijken te gaan. Dit kan leiden tot diagnoses zoals  SOLK klachten, fibromyalgie, prikkelbare darm syndroom, buikmigraine en nog vele andere diagnoses. 
 

Dit traject kan interessant voor je zijn als je je in de volgende punten herkent:
 

 • Je hebt al meerdere jaren klachten, maar uit alle onderzoeken en behandelingen is er geen fysieke oorzaak gevonden.

 • Alle lichamelijke behandelingen gaven weinig tot geen resultaat.

 • Je merkt dat je klachten niet altijd even sterk aanwezig zijn. Het ene moment heb je er wel last van en het andere moment niet.

 • Je merkt dat je klachten beïnvloedt worden in periodes van stress.

 • Naast stress ontstaan er klachten als angst en paniek.

 • Stress overvalt je en lijkt uit het niets te komen. Je voelt lastig bij jezelf wanneer er sprake is van stress. 

 • Je weet niet goed wat je met stress aan moet en gaat hard door met werken. 

Thema's waarmee we gaan werken

Hoe kan jij jezelf goed reguleren?

Voordat we gaan werken met de thema's, moet er eerst een stabiele basis liggen. Dit doe je door te werken aan zelfregulatie en coregulatie. Je leert hoe je jezelf rustig kan krijgen. Er wordt gekeken naar hoe je dit alleen en met een ander kan doen. 

Starten met de basis

Het online traject

Voordelen van het online traject:
 • Je zit niet vast aan afspraken in de praktijk op een vaste locatie;

 • Je hebt de keuze tussen met en zonder begeleiding;

 • De informatie is te luisteren in podcastvorm waardoor je ondertussen naar buiten kan en een rondje kan gaan wandelen (wat meteen ook goed helpt tegen stress);

 • De werkbladen zijn zo ontworpen dat je per onderwerp een blad hebt. Zo kan je gemakkelijk een werkblad voor jezelf afdrukken om je antwoorden aan te passen.

 • Alle werkbladen kan je online terugvinden in het programma. Zo kan je het downloaden en uitprinten als je meer schrijfruimte nodig hebt.

 • Het programma is voor de rest van jouw leven toegankelijk. Dit is bij alle drie de opties het geval.

 • Jij bepaalt zelf het tempo en we kijken samen naar wat voor jou geschikt is qua toevoegingen van sessies als dit jouw voorkeur heeft.

 • Bij vernieuwingen van het programma krijg je een update om jouw leerproces te blijven stimuleren.

 • Je kan wekelijks contact met mij hebben voor een update waar je mee bezig bent en een terugkoppeling vanuit mij hierin met tips en handvaten. 

 

Bij het online traject werken we met dezelfde stappen. Het verschil is hierin dat er geen massage bij zit die je van mij krijgt. Wel krijg je technieken om jezelf te kunnen masseren. 

Het online traject kan zowel met als zonder begeleiding gedaan worden. Zonder begeleiding houdt in dat we geen sessies samen hebben, maar jij zelf aan de slag gaat met het werkboek. 

Bij het online traject is er een online programma ontwikkeld waarbij je een podcast luistert met uitleg over de verschillende onderwerpen, mijn persoonlijke ervaringen en oefeningen. 

Drie opties voor het traject:

1

2

3

Zelf online aan de slag zonder begeleiding

Het online traject met counselingsessies

Het online traject met counselingsessies en massages 

Schrijfgerei en kladblok

Het begeleide traject met counseling en massages

Het traject bestaat uit verschillende stappen:

​Stap 1: Je boekt een vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij om te kijken of een traject iets voor jou is. Weet je het al zeker? Dan kan je contact opnemen om een eerste afspraak te maken. 

Stap 2: De afspraak is gemaakt voor de eerste sessie. De eerste sessie is de intake (wees gerust ik ga je niet het hemd van je lijf vragen). Daarbij stel ik samen met jou de hulpvraag voor het traject en de doelen waaraan je wilt werken. 

Stap 3: Je krijgt het werkboek thuisgestuurd met daarin de informatie en opdrachten voor het creëren van je eigen handleiding. Jij gaat aan de slag met het werkboek. We hebben elke week mailcontact om te kijken hoe het met je gaat en of ik je ergens bij kan helpen.

Stap 4: Na twee thema's plannen wij weer een afspraak in voor een sessie.  Tijdens de intake kijken we naar wat haalbaar voor is qua tijd tussen de afspraken. 

Stap 5: We eindigen het traject met een afspraak ter afronding. Daarin bespreken we of je hulpvraag is beantwoord en of je doelen zijn behaald. Na twee maanden neem ik contact met je op om te kijken hoe het dan met je gaat. 

Voordat je ja zegt...

Het is van belang dat je goed weet wat het traject inhoudt voordat je ja zegt. Hier heb je al veel over kunnen lezen op de website. Het gaat daarbij niet alleen om wat je leert, maar ook jouw inzet. 

Dit geldt voor alle trajecten. Het is zowel van toepassing op het online traject zonder begeleiding als met begeleiding. Dezelfde inzet wordt hier voor gevraagd. 

Ik zet mij in voor het traject en dat verwacht ik ook van jou. Daarom vraag ik de volgende punten van jou:

 • Je bent gemotiveerd om aan jezelf te werken en wilt actief aan de slag met het werkboek. 

 • Je durft naar jezelf te kijken en te reflecteren op jezelf. Dit betekent dat je niet altijd de leukste stukken in jezelf tegenkomt, maar hier durf je ook naar te kijken. Daar kan ik je in begeleiden. 

 • Je durft nieuwe oefeningen en technieken te proberen. Je staat open voor nieuwe perspectieven en inzichten.

 • Je draagt de verantwoordelijkheid voor jouw eigen proces. Ik begeleid je hierin, maar jij blijft de eindverantwoordelijke.

 • Je neemt contact met mij op als je ergens tegenaan loopt. Vind je dit lastig om te doen? Geef dit dan aan bij mij. Dan zoeken we hier samen een oplossing voor. 

 • Het belangrijkste is dat jij bij jezelf voelt of iets bij jou past. Ik ga niets forceren. Je durft hierop te vertrouwen en hieraan te werken. 

Tarieven

Het traject is zowel op locatie als online te volgen. De massages worden in de praktijk gegeven. Er kan eenmalig betaald worden of in termijnen. Dit kan je aangeven bij de aanmelding. Staat jouw optie er niet bij of past het niet helemaal bij je qua inhoud en opbouw? Neem dan contact met mij op om te kijken wat het beste bij jou past. 

Wil je eerst een voorproefje en daarna het volledige traject doen? Neem dan contact op met mij. Het bedrag van het voorproefje wordt van het bedrag gehaald van het totale traject. Ook als je zonder begeleiding het traject ingaat en je later alsnog een losse sessie wilt boeken, is dit mogelijk. Stuur mij een bericht om te kijken naar de mogelijkheden. 

Een voorproefje

 • Begin van het traject met de basismodule en module 1.

 • Wekelijks mailcontact over jouw vooruitgang

€17.50

Online traject zonder begeleiding

 • Werkboek afgedrukt in een map thuisgestuurd van ruim 200 pagina's

 • Online programma met opnames van educatie, ervaringen en opdrachten

 •  

  Wekelijks mailcontact voor check-ins

 • Levenslang toegang tot het programma en meldingen bij aanvullingen op het aanbod

 • 3x 30 minuten online counselingsessie voor een steuntje in de rug

€225

Online traject met begeleiding

 • Online intakegesprek

 • Vijf online counselingsessies à 60 minuten

 • Online afrondingsgesprek

 • Follow-up

 • Werkboek afgedrukt in een map thuisgestuurd van ruim 200 pagina's

 • Online programma met opnames van educatie, ervaringen en opdrachten

 • Wekelijks mailcontact voor check-ins

 • Levenslang toegang tot het programma en meldingen bij aanvullingen op het aanbod

€655

Het volledige traject

 • Intakegesprek

 • Vijf online counselingsessies à 60 minuten

 • Vijf massages à 45 minuten op locatie in Amersfoort

 • Afrondingsgesprek

 • Follow-up

 • Werkboek afgedrukt in een map thuisgestuurd van ruim 200 pagina's

 • Wekelijks mailcontact voor check-ins

 • Levenslang toegang tot het programma en meldingen bij aanvullingen op het aanbod

€900

Betalen in termijnen

Het is mogelijk om in termijnen te betalen.

Voor het volledige traject op locatie is dit:

 

Betaling in vier termijnen van €225
 

Voor het online traject met begeleiding is dit:

Betaling in vier termijnen van €164

Behoefte aan een voorproefje?

Het kan fijn zijn om eerst kort kennis te maken met hoe het traject in elkaar zit voordat je er toe wijdt om het gehele traject te gaan doen. Dit kan door het voorproefje. Hiermee krijg je het werkboek van de basismodule en module 1. Daarbij zit ook de uitleg over de opbouw van het gehele traject. 

Samen aan de slag met het traject

Via onderstaand formulier kan je je aanmelden voor een traject. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op om een afspraak te maken voor de eerste intake.

Meld je aan voor het traject

Welk traject wil je je voor aanmelden?
Hoe wil je de betaling ontvangen?

Wat mensen over mij zeggen

Vanaf juli 2021 kom ik regelmatig bij Sabine voor een massage arrangement van 1,5 uur. Ik leerde haar kennen doordat mijn zusje een aantal behandelingen had gehad en ik raad Sabine nu ook aan bij andere die op zoek zijn naar een goede en fijne masseur. De reden dat ik de behandelingen bij Sabine blijf boeken is omdat zij een heel fijn en rustig persoon is. Ze stelt je op je gemak. Daarbij lijkt ze elke keer weer actief te luisteren en te kijken wat je nodig hebt en speelt daar op in.

Marlies

Weet je nog niet of het helemaal bij je past of wil je graag meer weten? 

Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking. Daarin help ik je om helder te krijgen of wij een match zijn en of ik iets voor je kan betekenen. 

We maken een afspraak voor een telefonisch gesprek waarin ik je alle informatie geef en je vragen beantwoord om een goede keuze te kunnen maken. 

Contact opnemen

Bedankt voor de inzending!

Kom in contact voor een vrijblijvende kennismaking

bottom of page