top of page

Massage bij chronische klachten

Bijgewerkt op: 5 jan. 2023

Ik ken het gevoel goed. Elke dag pijn en wanhopig op zoek zijn naar iets dat goed voor je werkt. Een behandeling die jouw pijn kan verminderen en ervoor kan zorgen dat je even rust kan ervaren. Vanuit die ervaring ben ik ook gaan masseren. Om mensen te helpen de zorgen voor hun lichaam even los te kunnen laten. Gedurende de massage zorg ik voor je.

Massage bij langdurige klachten, fibromyalgie

Ik ben graag eerlijk tegen je

Zelf heb ik al te vaak te horen gekregen van mensen dat zij de oplossing hadden voor al mijn klachten. Ik ben niet van mening dat één persoon die oplossing kan hebben. Jouw klachten zijn complex en uniek en dat maakt dat er meer nodig is dan een quick fix. Ik ga daarom niet tegen je zeggen dat massage de klachten gaat oplossen. Het kan echter wel verlichting geven.


Een veranderde manier van omgaan met je lichaam

Als je al lang pijn hebt gaat dit letterlijk en figuurlijk in je lijf zitten. Je kan last krijgen van een triggerpoints, spanning in je bindweefsel en spieren en een minder goed werkend lichaam. Dit is niet gek. Je bent je aan het aanpassen aan de klachten om zo min mogelijk pijn te hebben. Dit zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld een andere houding krijgt. Daarnaast zorgt stress en pijn ervoor dat de samenstelling van jouw lichaam anders wordt. De spieren gaan strakker staan, er komen meer knopen in je lichaam (triggerpoints), het bindweefsel gaat strakker staan en nog veel meer reacties ontstaan er.


Massage kan helpen bij die verandering

Door middel van massage help ik je om de houding te verbeteren en de reacties op de pijn die vast zijn gaan zitten in jouw lichaam te verminderen. Daarnaast geef ik je een welverdiende ontspanning. Het hebben van pijn is namelijk doodvermoeiend. Ik kijk met de massage vanuit mijn eigen ervaring en kennis naar hoe ik de kwaliteit van jouw leven kan verbeteren.


Een bredere aanpak

Bredere aanpak chronische klachten

Naast masseren wil ik je helpen met een bredere aanpak. Het heeft namelijk geen zin om alleen maar de klachten in jouw lichaam te verminderen. Het is ook van belang om te kijken naar de oorzaak van de klachten en het draagbaar maken van de klachten in het dagelijkse leven. Dit doe ik door oefeningen te geven en behandelingen om jouw eigen handleiding beter te leren kennen.


Ben je benieuwd wat massage of een behandeling voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op via onderstaande knop.


Recente blogposts

Alles weergeven

Eerste hulp bij zelf massages geven

Na een lange werkdag kan je vaak wel een massage gebruiken. Nu is het niet altijd mogelijk om naar een masseur te gaan en kan het extra fijn zijn als jouw vriend of vriendin je een ontspannende massag

Comments


bottom of page