Massagevormen

Ontspanningsmassage

Bij de ontspanningsmassage staat centraal dat je lichaam en geest tot rust komen. Het is een rustige massage waarbij wordt gewerkt met de buitenste laag van je spierweefsel. Bij het vaker herhalen van de ontspanningsmassage kan dit opgeslagen worden in het lichaamsgeheugen en kan dit ervoor zorgen dat je steeds gemakkelijker de ontspanning kan ervaren in je lichaam buiten de massages om. De ontspanningsmassage kan ingezet worden bij het verminderen van stress en het verzachten van pijn. Samen kijken wij naar waar jouw behoefte ligt en welk doel we willen behalen met de massage. 

Hoofdmassage

Vaak vergeten wij hoeveel spanning er kan zitten rondom en op het hoofd. Dit zorgt voor klachten als hoofdpijn en vermoeidheid. Tijdens deze massage kan je meer ontspanning ervaren en kan zelfs de hoofdpijn zakken. Het heeft daarnaast een positieve invloed op je hoofdhuid doordat de bloedsomloop gestimuleerd wordt. 

De hoofdmassage kan los geboekt worden of in combinatie met een andere massage. Dit kan zowel met 10 minuten gekoppeld aan een losse massage als bij een volledig arrangement. 

Gezichtsmassage

Bij een gezichtsmassage wordt er gewerkt met lichte strijkingen en knedingen om ontspanning te creĆ«ren in het gezicht. Het zorgt ervoor dat het zenuwstelsel kalmeert, het bevordert de bloedsomloop en kan klachten als hoofdpijn verminderen. Daarnaast zorgt een massage ervoor dat de aanmaak van adrenaline wordt verminderd waardoor de stressreactie minder wordt en er meer rust komt in het lichaam. Tot slot heeft het een positieve werking op de ademhaling en het zenuwstelsel. 


Handreflexmassage

Handreflexmassage is vergelijkbaar met voetreflexmassage. Er wordt gewerkt vanuit het idee dat het gehele lichaam in punten terug te vinden is op de handen. Door middel van ontspannende technieken ga ik langs verschillende punten om zo de balans te herstellen in het lichaam en het lichaam weer in een kalme staat te brengen. Handreflexmassage biedt ontspanning, brengt meer balans in het lichaam en zorgt onder andere voor een betere spijsvertering, bloedcirculatie en ademhaling. 


Chinese voetmassage

 De Chinese voetmassage is een massage van de voeten en onderbenen. De voetmassage brengt het lichaam meer in balans en zorgt voor een betere afvoering van afvalstoffen. Deze massagevorm kan onder andere zorgen voor een betere en diepere slaap, een ervaren ontspanning en rust in het lichaam en een reiniging van het lichaam. 

Belangrijk om te weten

De hiervoor genoemde massagevormen kunnen niet gegeven worden als je zwanger bent. Hiervoor is een speciale massagevorm, zwangerschapsmassage, voor ontwikkeld. Vraag je je af of je bij bepaalde klachten een massage kan krijgen? Kijk dan even op de pagina van contra-indicaties of neem contact met mij op. 

Arrangementen & combinatiebehandelingen

Een losse massage is fijn om te ontvangen, maar soms is het een extra mooi cadeau voor jezelf om een combinatie van massages te doen. Hierbij pak je niet alleen de positieve effecten van een ontspanningsmassage mee, maar ook van een andere massage. Dit kan een nog diepere ontspanning bieden. Daarnaast geeft het je ook langer de tijd om de spanning in je lichaam los te durven laten en de rust te ervaren. Kijk voor de verschillende arrangementen en combinatiebehandelingen bij de tarieven.

Bij Malana worden er geen sensuele massages gegeven. Er worden enkel massages gegeven om fysieke en mentale ontspanning te ervaren en de rust en veiligheid in jezelf te ervaren en te vergroten. 

Kan je niet komen naar de gemaakte afspraak? Laat dit dan minimaal 24 uur van tevoren weten. Dan kunnen wij samen kijken naar het maken van een nieuwe afspraak. Lees hiervoor de algemene voorwaarden voor het verzetten of annuleren van een afspraak.