Losse massages boeken

Wil je liever een losse massage boeken? Dat kan natuurlijk ook. Met de massages werk ik ook holistisch. Dit betekent dat ik zowel naar het mentale als fysieke stuk kijk van jou. De massage is een moment van rust en inkeer. Luister hiernaast alvast naar een fijn voorproefje van de muziek. 

Ik bied enkel klachtgerichte en ontspannende massages aan. Ik geef geen sensuele massages. 

Wil je iemand een rustmoment cadeau geven?

Het geeft een heerlijk gevoel om iemand een rustmoment voor zichzelf te geven. Zeker als je weet dat iemand het erg hard kan gebruiken. 

Wil je graag een cadeaubon aan iemand geven? Stuur dan een berichtje naar 06-21389702 of mail naar info@praktijkmalana.com

Je kan de cadeaubon persoonlijk ophalen of ik stuur het op via de post. 

De massagevormen

Ontspanningsmassage

Bij de ontspanningsmassage staat centraal dat je lichaam en geest tot rust komen. Het is een rustige massage waarbij wordt gewerkt met de buitenste laag van je spierweefsel. Bij het vaker herhalen van de ontspanningsmassage kan dit opgeslagen worden in het lichaamsgeheugen en kan dit ervoor zorgen dat je steeds gemakkelijker de ontspanning kan ervaren in je lichaam buiten de massages om. De ontspanningsmassage kan ingezet worden bij het verminderen van stress en het verzachten van pijn.

Gezichtsmassage

Bij een gezichtsmassage wordt er gewerkt met lichte strijkingen en knedingen om ontspanning te creëren in het gezicht. Het zorgt ervoor dat het zenuwstelsel kalmeert, het bevordert de bloedsomloop en kan klachten als hoofdpijn verminderen. Daarnaast zorgt een massage ervoor dat de aanmaak van adrenaline wordt verminderd waardoor de stressreactie minder wordt en er meer rust komt in het lichaam. Tot slot heeft het een positieve werking op de ademhaling en het zenuwstelsel. 

Hoofdmassage

Vaak vergeten wij hoeveel spanning er kan zitten rondom en op het hoofd. Dit zorgt voor klachten als hoofdpijn en vermoeidheid. Tijdens deze massage kan je meer ontspanning ervaren en kan zelfs de hoofdpijn zakken. Het heeft daarnaast een positieve invloed op je hoofdhuid doordat de bloedsomloop gestimuleerd wordt. 

Handreflexmassage

Handreflexmassage is vergelijkbaar met voetreflexmassage. Er wordt gewerkt vanuit het idee dat het gehele lichaam in punten terug te vinden is op de handen. Door middel van ontspannende technieken ga ik langs verschillende punten om zo de balans te herstellen in het lichaam en het lichaam weer in een kalme staat te brengen. Handreflexmassage biedt ontspanning, brengt meer balans in het lichaam en zorgt onder andere voor een betere spijsvertering, bloedcirculatie en ademhaling. 

Zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap ontstaan er grote veranderingen in je lichaam. Je lichaam wordt klaargemaakt voor de bevalling en er komt veel druk op je lichaam te staan door de groei van je kindje. Tijdens de zwangerschapsmassage wordt er gewerkt aan verlichting voor je lichaam, maar ook mentaal. Zwangerschapsmassage kan onder andere positieve effecten hebben op het verminderen van stresshormonen, minder rugpijn, een betere slaap en minder complicaties bij de bevalling. 

Goed om te weten: de zwangerschapsmassage kan bij mij in buiklig worden gegeven. Dit betekent dat je op je buik kan liggen met een gat in de tafel. 

Cupping

Cupping is een fijne methode om spierknopen in het lichaam losser te maken en het omliggende bindweefsel losser te maken. Dit resulteert in meer ontspannen spieren, een betere doorbloeding en stofwisseling en geeft snel een ontspannend effect. Tijdens de cupping massage wordt er een cup op je huid geplaatst die vacuüm wordt gezogen. De mate van vacuüm zuigen laat ik afhangen van wat jij aankan en bouw ik stap voor stap op. 

Bindweefselmassage

De bindweefselmassage is een diepe massage. Bindweefsel kan vast gaan zitten door bijvoorbeeld overbelasting, maar ook door stress. Bindweefselmassage kan o.a. helpen bij rugklachten, klachten vanuit hyperventilatie, kramp en wordt ingezet bij de behandeling van littekens om de pijn te verminderen. Bij de bindweefselmassage maak ik vaak gebruik van een combinatie met cupping. Hierbij kan ik eerst met mijn handen voelen waar de blokkades zitten, om vervolgens met de cup dit op een dieper niveau los te maken. 

Fibromassage

De fibromassage is een zeer ontspannen massage die gericht is op mensen met fibromyalgie. De massage kan daarbij drie verschillende focuspunten hebben. Het kan gericht zijn op beter slapen, minder pijnklachten of op het verminderen van hoofdpijn. Het is een zeer rustgevende massage die rust brengt in het lichaam en een moment geeft om even op adem te komen. Hoewel de technieken speciaal zijn ontwikkeld voor mensen met fibromyalgie, zijn de technieken voor bijvoorbeeld beter slapen ook in te zetten bij mensen zonder fibromyalgie die slaapproblemen hebben. 

Haptische massage

In het dagelijkse leven zitten we vaak meer in ons hoofd dan in ons lichaam. Die disconnectie kan uiteindelijk leiden tot klachten. De massage is een combinatie van massage en haptonomie. Haptonomie gaat over aanraking en het bewust worden van jouw gevoelsbeleving. Bij de haptische massage staat aandacht voor jouw lichaam centraal. Het is een kalmerende massage waarbij je je bewust wordt van je lichaam. Na de massage sta je dichter bij jezelf, kan je meer rust ervaren en sta je beter in contact met jouw lichaam. 

Deep tissue massage

Deep tissue massage is een stevige massage die werkt op de dieper liggende spieren. Het een hardere massage die rustig wordt uitgevoerd. Het zorgt voor een diepe ontspanning in de spieren, minder pijnklachten en een algehele ontspanning in het lichaam.

Doordat de massage pijnlijker kan zijn, is het goed om altijd te laten weten of het te doen is qua pijn. De druk kan altijd verlicht worden.

Hoofdpijnmassage

Twintig procent van de Nederlandse bevolking heeft hoofdpijn. Dit kan migraine zijn, clusterhoofdpijn, hormonale hoofdpijn of spanningshoofdpijn. Hier zitten ook combinaties tussen. De hoofdpijnmassage kan bij sommige vormen van hoofdpijn verlichting bieden. Dit heeft te maken met of de hoofdpijn vanuit de spieren komt. Door de grote spanning in de schouders, nek, het gezicht en het hoofd kan er hoofdpijn ontstaan.

Chinese voetmassage

De Chinese voetmassage is een massage van de voeten en onderbenen. De voetmassage brengt het lichaam meer in balans en zorgt voor een betere afvoering van afvalstoffen. Deze massagevorm kan onder andere zorgen voor een betere en diepere slaap, rust in het lichaam en een reiniging van het lichaam. 

Rebalancing massage

Rebalancing is een rustige massage die gericht is op loslaten wat er vast zit in jouw lichaam. We houden vaak veel spanning vast in ons lichaam, maar ook emoties en heftige gebeurtenissen die wij niet uiten en verwerken kunnen vast gaan zitten in ons lichaam. Bij deze massage kan die opgestapelde spanning weer loslaten en tot uiting komen. Daarnaast is het een zeer ontspannende massage die voor veel rust kan zorgen. 

Samen naar meer zelfzorg

Binnen Praktijk Malana wil ik je graag een steuntje in de rug bieden om zelfzorg toegankelijker en gemakkelijker te maken. 

Je kan gebruik maken van het zenmoment-programma. Wanneer je je hier vrijblijvend bij aanmeldt, spaar je punten met elke massage die je boekt. Je krijgt een melding wanneer je genoeg punten hebt. Daar kan je een kortingscoupon voor krijgen. 

Naast het zenmoment-programma werk ik met de vriendenkaart. Daarbij kan je sparen voor een gratis massage van 45 minuten. Je kan sparen door zes vrienden mij aan te bevelen. Zodra zij een massage bij mij hebben geboekt krijg je een sticker op de vriendenkaart. Zo help je iemand anders met een moment voor zelfzorg. Door deze stimulering van meer zelfzorg help je gelijk ook jezelf. 

De vriendenkaart kan je aanvragen bij een afspraak op locatie of via whatsapp op 06-21389702. 

Contra
indicaties

Voor een massage zijn er contra-indicaties waardoor de massage niet of gedeeltelijk niet mag worden gegeven. Twijfel je of jouw klacht of diagnose valt onder de contra-indicaties? Neem dan van tevoren even contact op. 

 • Koorts

 • Algemene infectieziekten (griep, verkoudheid, keelontsteking)

 • Open wonden (i.v.m. infecties)

 • Besmettelijke huidziekten

 • Overmatige psoriasis

 • Vaataandoeningen, bijvoorbeeld trombose

 • Hartaandoeningen of hoge bloeddruk

 • Ernstig lage bloeddruk

 • Kankerpatiënten (hierbij kan ik je doorverwijzen naar Eljada van Relax4Her. Zij is gespecialiseerd in massage bij kanker)

 • Neurologische ziekten

 • Acute fase van botbreuken

 • Psychoses

 • (Risico)zwangerschappen (zwangerschapsmassage mag na het eerste trimester gegeven worden)

Een massage boeken

Bij mij boek je een tijd voor een massage. Samen kijken we naar welke massagevorm het beste bij jou past op dat moment. Je kan altijd jouw voorkeur aangeven.