Locatie Utrecht

Je bent van harte welkom om in Utrecht een massage bij mij te boeken. Ik bied zowel klachtgerichte behandelingen aan als een specialisatie in stress. Ik help je graag bij het vinden van ontspanning. Kijk hieronder voor het aanbod en de tarieven.

Een afspraak maken?

Weet je al zeker dat je een afspraak wilt maken bij mij voor een massage? Klik dan op onderstaande knop om meteen een afspraak te maken. Hierbij wordt je doorgestuurd naar de website van Medical Masseur om daar een afspraak te maken.

Heb je liever eerst persoonlijk contact? Dat is natuurlijk ook goed. Je kan bij bereiken via onderstaande contactknop of op 06-21389702.

Massagevormen

Ontspanningsmassage

Bij de ontspanningsmassage staat centraal dat je lichaam en geest tot rust komen. Het is een rustige massage waarbij wordt gewerkt met de buitenste laag van je spierweefsel. Bij het vaker herhalen van de ontspanningsmassage kan dit opgeslagen worden in het lichaamsgeheugen en kan dit ervoor zorgen dat je steeds gemakkelijker de ontspanning kan ervaren in je lichaam buiten de massages om. De ontspanningsmassage kan ingezet worden bij het verminderen van stress en het verzachten van pijn. Samen kijken wij naar waar jouw behoefte ligt en welk doel we willen behalen met de massage. 

Hoofdmassage

Vaak vergeten wij hoeveel spanning er kan zitten rondom en op het hoofd. Dit zorgt voor klachten als hoofdpijn en vermoeidheid. Tijdens deze massage kan je meer ontspanning ervaren en kan zelfs de hoofdpijn zakken. Het heeft daarnaast een positieve invloed op je hoofdhuid doordat de bloedsomloop gestimuleerd wordt. 

Gezichtsmassage

Bij een gezichtsmassage wordt er gewerkt met lichte strijkingen en knedingen om ontspanning te creëren in het gezicht. Het zorgt ervoor dat het zenuwstelsel kalmeert, het bevordert de bloedsomloop en kan klachten als hoofdpijn verminderen. Daarnaast zorgt een massage ervoor dat de aanmaak van adrenaline wordt verminderd waardoor de stressreactie minder wordt en er meer rust komt in het lichaam. Tot slot heeft het een positieve werking op de ademhaling en het zenuwstelsel. 


Specialisatie nek- en schoudermassage

De meest voorkomende klachten in de praktijk zijn pijn in de nek en schouders. Dit kan resulteren in onder andere hoofdpijn, maar ook uitstraling naar de armen. Bij deze massagevorm wordt er gekeken naar de spieren die betrokken zijn bij deze klachten om te behandelen, er wordt gekeken naar mogelijk aanwezige triggerpoints en er worden zogenaamde soft-mobilisaties gebruikt om de spieren te ontspannen. Het is een aangename massage die meer rust kan brengen in het lichaam en de klachten kan verlichten. 

Goed om te weten: deze massagevorm kan niet los worden geboekt. Bij het maken van een afspraak voor bijvoorbeeld een ontspanningsmassage kan aangegeven worden dat deze klachten aanwezig zijn. Dan kijken we samen naar hoe ik deze specialisatie voor jou kan inzetten. 

Handreflexmassage

Handreflexmassage is vergelijkbaar met voetreflexmassage. Er wordt gewerkt vanuit het idee dat het gehele lichaam in punten terug te vinden is op de handen. Door middel van ontspannende technieken ga ik langs verschillende punten om zo de balans te herstellen in het lichaam en het lichaam weer in een kalme staat te brengen. Handreflexmassage biedt ontspanning, brengt meer balans in het lichaam en zorgt onder andere voor een betere spijsvertering, bloedcirculatie en ademhaling. 


Chinese voetmassage

 De Chinese voetmassage is een massage van de voeten en onderbenen. De voetmassage brengt het lichaam meer in balans en zorgt voor een betere afvoering van afvalstoffen. Deze massagevorm kan onder andere zorgen voor een betere en diepere slaap, een ervaren ontspanning en rust in het lichaam en een reiniging van het lichaam. 

Zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap ontstaan er grote veranderingen in je lichaam. Je lichaam wordt klaargemaakt voor de bevalling en er komt veel druk op je lichaam te staan door de groei van je kindje. Tijdens de zwangerschapsmassage wordt er gewerkt aan verlichting voor je lichaam, maar ook mentaal. Zwangerschapsmassage kan onder andere positieve effecten hebben op het verminderen van stresshormonen, minder rugpijn, een betere slaap en minder complicaties bij de bevalling. 

Goed om te weten: de zwangerschapsmassage kan bij mij in buiklig worden gegeven. Dit betekent dat je op je buik kan liggen met een gat in de tafel. 

Ben je eruit welke massage je graag wilt?

Via onderstaande knop kan je een afspraak maken bij mij voor een massage. 

Weet je niet goed welke massagevorm bij je past? Geen probleem! Stuur een appje naar mij (
06-21389702) of stuur mij een mailtje. Dan kijken we er samen naar wat ik voor je kan betekenen.

Cupping

Cupping is een fijne methode om spierknopen in het lichaam losser te maken en het omliggende bindweefsel losser te maken. Dit resultaat in meer ontspannen spieren, een betere doorbloeding en stofwisseling en geeft snel een ontspannend effect. Tijdens de cupping massage wordt er een cup op je huid geplaatst die vacuüm wordt gezogen. De mate van vacuüm zuigen laat ik afhangen van wat jij aankan en bouw ik stap voor stap op. En wees gerust, bij mij ga je niet naar huis met blauwe rondjes of rode strepen. 


Fibromassage

De fibromassage is een zeer ontspannen massage die gericht is op mensen met fibromyalgie. De massage kan daarbij drie verschillende focuspunten hebben. Het kan gericht zijn op beter slapen, minder pijnklachten of op het verminderen van hoofdpijn. Het is een zeer rustgevende massage die rust brengt in het lichaam en een moment geeft om even op adem te komen. Hoewel de technieken speciaal zijn ontwikkeld voor mensen met fibromyalgie, zijn de technieken voor bijvoorbeeld beter slapen ook in te zetten bij mensen zonder fibromyalgie die slaapproblemen hebben. 

Bindweefselmassage

De bindweefselmassage is een diepe massage. Bindweefsel kan vast gaan zitten door bijvoorbeeld overbelasting, maar ook door stress. Bindweefselmassage kan o.a. helpen bij rugklachten, klachten vanuit hyperventilatie, kramp en wordt ingezet bij de behandeling van littekens om de pijn te verminderen. Bij de bindweefselmassage maak ik vaak gebruik van een combinatie met cupping. Hierbij kan ik eerst met mijn handen voelen waar de blokkades zitten, om vervolgens met de cup dit op een dieper niveau los te maken. 

Haptische massage

 In het dagelijkse leven zitten we vaak meer in ons hoofd dan in ons lichaam. Die disconnectie kan uiteindelijk leiden tot klachten. De massage is een combinatie van massage en haptonomie. Haptonomie gaat over aanraking en het bewust worden van jouw gevoelsbeleving. Bij de haptische massage staat aandacht voor jouw lichaam centraal. Het is een kalmerende massage waarbij je je bewust wordt van je lichaam. Na de massage sta je dichter bij jezelf, kan je meer rust ervaren en sta je beter in contact met jouw lichaam. 

Tarieven

30 minuten - €41,50
45 minuten - €53,50
60 minuten - €66,50

De tarieven zijn voor elke massagevorm hetzelfde. 

Samenwerking

In Utrecht werk ik samen met Medical Masseur. Robbert, de eigenaar van Medical Masseur, werkt daarnaast samen met verschillende andere masseurs die elk een eigen specialisatie hebben. Na een mooie ontmoeting hadden wij beide het idee dat je sommige kansen op je pad niet voorbij mag laten gaan en dit was er één van. Vol enthousiasme zijn we de samenwerking begonnen en hopen we hiermee zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen door middel van ons brede aanbod in massages. 

Over Robbert

Robbert heeft in de psychiatrie gewerkt. Hij wilde eerst met fysiotherapie aan de slag gaan, maar hiervoor werd hij helaas uitgeloot. Hij is zich hierna gaan storten op massages. Hij heeft een tijd in de spa gewerkt en heeft inmiddels al vijf jaar zijn eigen bedrijf Medical Masseur op verschillende locaties. Hij staat bekend om de klachtbehandeling en massages voor sporters. 

Goed om te weten

Bij Malana worden er geen sensuele massages gegeven. Er worden enkel massages gegeven om fysieke en mentale ontspanning te ervaren en de rust en veiligheid in jezelf te ervaren en te vergroten.

Kan je niet komen naar de gemaakte afspraak? Laat dit dan minimaal 24 uur van tevoren weten. Dan kunnen wij samen kijken naar het maken van een nieuwe afspraak. Lees hiervoor de algemene voorwaarden voor het verzetten of annuleren van een afspraak.