top of page
_DSC1241.JPG

Malana massages

Hoe zit het met jouw stress?

Heb jij nog contact met jouw lichaam of leef je volledig vanuit je hoofd? Heb je nog door wanneer je stress hebt en wat je hieraan kan doen?

Check hier hoe hoog jouw stresslevel is 

De vier fases

Als we kijken naar stress, dan zijn er vier fases te herkennen. De rustfase, de alarmfase, de aanpassingsfase en de uitputtingsfase. In welke fase herken jij jezelf nu?

zelfzorg verbeteren goed voor jezelf zorgen

Rustfase

Je voelt je goed. Je hebt geen last van klachten en bent fysiek en mentaal rustig. Een goede zelfzorg is van belang om dit te onderhouden.

Alarmfase

fysieke en mentale klachten door stress

De stressor is er en je lichaam staat in de actiemodus om de stressor aan te pakken. Je bent meer alert, je hebt meer spanning in je lichaam en je gaat actief aan de slag met waar je stress van krijgt. Door de actiemodus kan je meer in je hoofd schieten en minder contact hebben met je lichaam.

Aanpassingsfase

Uitputtingsfase

hulpmiddelen bij stress
ontspanning vinden bij stress

Je ervaart stress en begint dit te merken aan steeds sterker wordende fysieke en mentale klachten. Je begint meer te piekeren, slechter te slapen en ervaart klachten als hoofdpijn, schouderklachten of last van je onderrug. Dit begint "normaal" te worden. Je leeft vooral uit je hoofd en niet meer met je lichaam.

Je bent je grenzen al ver voorbij. Het zijn inmiddels langdurige klachten waar je mee loopt (langer dan 6 weken continu last). De klachten zijn de dagelijkse gang van zaken geworden en je weet niet beter. De continue klachten zorgen voor een uitputtingsslag op fysiek en mentaal gebied.

Tijd voor actie

De meeste mensen weten niet hoe ze om moeten gaan met stress, wat voor impact het heeft op hun leven en hoe ze er goed mee kunnen leven. Ik ga je daarbij helpen.

Op maat gemaakte hulp

Elke fase vraagt om een andere aanpak en een op maat gemaakt aanbod. Hoe langer jij je best hebt gedaan om de stress op te sparen, hoe meer behandelingen er nodig zijn om jouw weer naar de rustfase te krijgen. 

stress massage leren omgaan met stress.png

Plan van aanpak

Ik help je op zowel mentaal als fysiek gebied. Beide hebben namelijk invloed op elkaar. Tijdens de afspraak bespreken we hoe het staat met jouw stressniveau, wat je hieraan kan doen en gaan we met de massage & counseling aan de slag. De insteek van de afspraak verschilt per keer. Dit kan gericht zijn op onder andere klachtverlichting, veiligheid ervaren in jezelf, ervaren hoe je op stressoren reageert met prikkels in de omgeving en stresssignalen ervaren in je lichaam. 

Hoe ziet de afspraak eruit?

Tijdens de afspraak starten we met een gesprek hoe het met je gaat, waar je tegenaan loopt en wat het doel is van de afspraak voor jou. Op basis van het gesprek gaan we aan de slag met de massage. Tijdens de massage leer je veel over jouw lichaam en de reacties die je lichaam geeft. Door middel van een begeleidend gesprek en het bewust ervaren van wat er in je lichaam gebeurt, kom je zo steeds meer te weten over jouw handleiding en meer in contact met jouw lichaam. 

Ik ben een groot voorstander van het feit dat je zelf ook al heel veel kan en dat jij het beste weet hoe jij in elkaar steekt. Daarom kijken we altijd samen naar wat jij zelf kan doen thuis om jouw handleiding beter te leren begrijpen en zo inzicht te krijgen in jouw stressmeter. Daarbij maak ik gebruik van verschillende methodes om te kijken welke passend is voor jou. Niet elke methode is voor iedereen passend of op elk moment geschikt. 

Afspraak maken

Maak een afspraak

Wil jij aan de slag met het beter leren kennen van jouw lichaam of een laagdrempelige en toegankelijke manier? Maak dan hieronder een afspraak. Naast het maken van losse afspraken, is er de mogelijkheid om een strippenkaart te kopen. Deze strippenkaart is in te leveren voor elke massagevorm met de geselecteerde tijdsduur en is twee jaar te gebruiken. 

bottom of page