Het verhaal achter Praktijk Malana

Tijdens het opzetten van Praktijk Malana kwam ik een verhaal tegen wat voor mij precies vertelt wat de grondslag is in hoe ik werk en waar ik mensen bij wil helpen. Dit is het verhaal van de twee wolven. 

Het verhaal van de twee wolven

Praktijk Malana is ge├»nspireerd op een legende van de Cherokee stam. In de legende gaat een jongetje naar zijn grootvader om hulp. Hij vertelt dat hij worstelt met zijn emoties en dat hij er niet goed mee om kan gaan.  De grootvader neemt hem op zijn schoot en vertelt hem het verhaal over de twee wolven. Iedereen heeft twee wolven in zich, een zwarte en witte wolf. De witte wolf staat voor ons geluk, ons gevoel van hoop, liefde, compassie en de waarheid. De zwarte wolf daarentegen staat voor onze woede, jaloezie, schuldgevoel, arrogantie, leugens en het ego. Deze twee wolven zijn in ons in gevecht. 

Find your inner balance

Het jongetje vraagt aan zijn grootvader wie er wint. De grootvader vertelt, als je ze eten geeft winnen ze allebei. Als je enkel aandacht en eten geeft aan de witte wolf zal de zwarte wolf je onverwachts vanuit zijn woede aanvallen en altijd in gevecht blijven met de witte wolf. Op het moment dat je ook naar de zwarte wolf kijkt voelt hij zich gezien en hoeft hij niet meer boos te zijn. Want, zegt de grootvader, vergeet niet dat de zwarte wolf ook vele kwaliteiten in zich draagt. Hij is moedig, vasthoudend, zonder angsten en vecht voor wat hij wil. Dit zijn eigenschappen die de witte wolf mist. De twee wolven hebben elkaar nodig. 

Mijn visie

Met Praktijk Malana wil ik graag mensen helpen om dichter bij zichzelf te staan en weer in contact te komen met hun lichaam. Ik wil mensen helpen om hun grenzen te voelen en veiligheid in zichzelf te ervaren met de bewustwording dat zij de autonomie dragen over hun lichaam en leven. Jij bepaalt waar je behoefte aan hebt. Mijn doel is om jou te laten ervaren hoe je bij jezelf kan blijven en je veilig kan voelen zonder oordelen. Ik wil je helpen om de balans in jezelf te vinden door je een steuntje in de rug te bieden en de vertraging met je in te gaan.

De logo's

Beide logo's zijn met zorg en passie ontworpen door Naomi Kater van Kater Design