top of page

De tien basisonderdelen in het overwinnen van jouw Medusa

De eerste stappen naar een goede basis

Iedereen kan wel een steuntje in de rug gebruiken. Zeker bij het ervaren van langdurige, onverklaarbare klachten. Het is een lange zoektocht die energie trekt, vaak veel geld kost en de hoop steeds verder wegdrukt. 

In mijn ervaring begint het allemaal met een goede basis. Je weet waar je mee aan de slag kan en hoe je bij jezelf kan blijven. Vanuit dat punt kan je gaan zoeken naar passende behandelvormen die je verder kunnen brengen. 

Uit eigen ervaring opgezet

Ook ikzelf heb langdurige, onverklaarbare klachten gehad. Ik heb de nodige behandelingen gehad en de eindeloze zoektocht ervaren waar veel mensen in vast komen te zitten. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik in de boeken ben gedoken om niet meer afhankelijk te zijn van wat een behandelaar tegen mij zei. Ik wilde zelf ontdekken hoe het in elkaar steekt en wat mij zou kunnen helpen.  

Waar het eerst begon vanuit een stuk onvermogen en frustratie in het niet vinden van een oplossing, is het nu uitgegroeid tot een passie om mensen te helpen om de zoektocht te verkorten. 

Dit e-book is naar mijn mening de basis die nodig is om de zoektocht te verkorten. 

Download hier het
e-book gratis!

Wat je gaat leren in het e-book

Begin met een goede basis

Kennis is macht

Gebruik tactiek in plaats van brute kracht

Jezelf beter leren kennen

Het nemen van beslissingen

Kies je medestrijders

Een onverwachtse, krachtige techniek

De leider zijn

Jouw verhaal over de strijd

Bij jezelf blijven

Voordat je gaat kijken naar confronterende stukken in jezelf, is het goed om te weten hoe je jezelf kan reguleren. Ik geef je de eerste tips om hiermee te starten. 

Je hoeft nog niet de confrontatie aan te gaan. Eerst gaan we je kennis vergroten rondom stress en fysieke en mentale klachten. Hierdoor snap je beter waarom iets gebeurt en ben je je innerlijke criticus een stap voor. 

Er zijn behandelingen waarbij het goed is om de confrontatie aan te gaan en doortastend te zijn. Op andere momenten is het van belang om niet zo hard voor jezelf te zijn en door te duwen. Het gaat om de juiste technieken en de juiste timing. 

Naast de kennis over hoe het werkt met bepaalde klachten en stress, is het goed om jezelf beter te leren kennen. Dit kan onder andere door te leren over de verbinding tussen lichaam en geest en hoe dit bij jou werkt. Hier kan je al veel kennis en inzicht uit krijgen. 

In de zoektocht naar de oplossing van jouw klachten is het nemen van beslissingen essentieel. Het gaat daarbij erom dat je dit vanuit rust doet en niet vanuit een stukje wanhoop dat er zo snel mogelijk een oplossing moet komen. 

De mensen die je om je heen hebt in de zoektocht zijn essentieel. Kijk dus goed naar wie je om je heen hebt staan. Staan ze achter je of werken ze je tegen?

Eén van de moeilijkste stukken om aan te werken, maar wel het meest dankbare stuk, is het acceptatiestuk. We gaan kijken naar de kracht hiervan en of je hier al rustig stapjes in kan gaan zetten om de pijn meer te verzachten zonder de zoektocht los te laten. 

Het aangaan van jouw klachten vraagt om leiderschap. Jij gaat vanuit je kracht kijken naar wat de oplossing is. Onderweg kom je jezelf vaak tegen en dat vraagt om een krachtige leider.

Hoe jij praat over jouw klachten en jouw leven heeft veel impact op de beleving ervan. We gaan kijken naar wat jouw verhaal is en hoe je dit kan aanpassen naar een verhaal waarin succes centraal staat. 

Tot slot is het altijd van belang om bij jezelf te blijven. Ik leg je uit waarom dit van belang is en dat dit soms lastig kan zijn in de zoektocht naar de oplossing. 

Wil je graag de volgende stap zetten?

Image by Andrew Neel

15% korting

Lees hier meer over het traject

Na het lezen van het e-book ben je stiekem enthousiast geworden over mijn werkwijze en hoe ik naar het verkorten van de zoektocht kijk. Leuk! 

De volgende stap die je hierin kan zetten is door samen met mij aan de slag te gaan met het Overwin jouw Medusa traject. Dit traject gaat in op jouw Medusa. Mogelijk ken je het verhaal wel van Medusa uit de Griekse mythologie. Zij was een beruchte vrouw met slangen als haar die je met een enkele blik kon verstenen. Enkel de dapperste in de groep kon haar verslaan. Velen vonden zichzelf niet dapper genoeg en ontweken haar jarenlang.

 

Zo kan het ervaren van bepaalde klachten ook voelen bij jezelf. Iedereen heeft een Medusa. Het is een bepaalde angst, depressie of een fysieke aandoening die jou in zijn greep houdt. Het hebben van die klachten kan als een grote strijd voelen. Het put je uit en geeft je een gevoel van onmacht. 

Ben je er nog niet uit of wil je samen ernaar kijken?

Ik help je graag bij het zoeken naar wat het beste bij jou past. Klik hieronder om contact met mij op te nemen of neem contact op via de chat op de website. 

bottom of page