top of page

Eerste hulp bij hormonen

De eerste hulp bij hormonen trajecten zijn vanaf december online te boeken. Wil je alvast een traject inplannen? Neem dan contact op!

De invloed van hormonen

Hormonen hebben ontzettend veel invloed op ons. Samen met het zenuwstelsel is het de boodschapper van ons lichaam. Dit zorgt voor hele goede situaties, zoals het stabiel houden van je hart, het stimuleren van de spijsvertering en het mogelijk kunnen maken dat je een kindje kan krijgen. Helaas kan het ook voor lastigere situaties zorgen, zoals de overgang. 

Ook tijdens de menstruatie ervaren veel vrouwen klachten. Uit een onderzoek van Radboud UMC met ruim 42.000 vrouwen bleek dat 85% van de vrouwen last heeft van de menstruatie. Daarbij gaf ruim 70% van de vrouwen aan zij last hebben van vermoeidheid en psychische klachten. Eén derde van de groep vrouwen gaf aan niet alles meer te kunnen doen tijdens de menstruatie. 

Het is een grote groep vrouwen die hier tegenaan loopt. Er wordt echter maar weinig informatie gegeven over wat je kan doen aan je menstruatie, hoe je dit beter kan begrijpen en wat praktische tips zijn om de klachten te verlichten. 

Vanuit mijn eigen frustratie en vele gesprekken met vrouwen ben ik op onderzoek uitgegaan

Grip op de onregelmatige cyclus

Heb je een onregelmatige cyclus en weet je niet goed hoe je hier meer controle over kan krijgen? Wil je graag meer leren over hoe de cyclus in elkaar zit en wat je kan doen aan fysieke en mentale klachten?

Tijdens het Grip op de onregelmatige cyclus traject gaan we aan de hand van een werkboek en vier sessies aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Inzicht in jouw hormonen en waarom er pijn is tijdens de menstruatie

 • Het vergroten van jouw lichaamsbewustzijn en de relatie die je hebt met jouw lichaam

 • Inzicht in de signalen van jouw lichaam en de cyclus

 • Actief aan de slag met het reageren op de signalen en de onverwachtse momenten voor zijn

Tijdens het traject krijg je meer inzicht in jouw lichaam, wat je kan doen aan een onregelmatige cyclus en hoe je actief aan de slag kan met klachten die je ervaart.

Tampons
roze bloem

Vier x 75 minuten behandelingen incl. klachtgerichte massage, zelfhulptechnieken & een werkboek - 295 euro

Tampons
bloemen

Grip op de regelmatige cyclus

Weet jij al hoe jij jouw regelmatige cyclus optimaal kan benutten? Hoe je aan de slag kan met de seizoenen van de menstruatie en welke technieken fijn zijn om te gebruiken per seizoen? Ik ga je helpen om nog meer rust te creëren in jouw cyclus en te werken aan het verminderen van fysieke en mentale klachten rondom de menstruatie. 

Tijdens het Grip op de regelmatige cyclus traject gaan we aan de hand van een werkboek en vier sessies aan de slag met de seizoenen en de gekoppelde tips. Je leert onder andere:

 • Oefeningen om te leren omgaan met stemmingswisselingen en stress

 • Hoe je beweging, voeding en mindfulness kan inzetten per fase in de cyclus zodat het optimaal voor jou werkt

 • Praktische methodes vanuit de Oosterse en Westerse lichaamsgerichte behandelingen om fysieke klachten te verminderen

Na het traject heb jij meer inzicht in hoe jij jouw cyclus voor je kan laten werken, hoe je kan samenwerken met je lichaam en weet jij meer over hormonen.

Vier x 75 minuten behandelingen incl. klachtgerichte massage, zelfhulptechnieken & een werkboek - 295 euro

Grip op de overgang

Veel vrouwen hoor ik erover: opvliegers, vermoeidheid, last van gewrichten en meer vet op de buik. Er wordt al snel gezegd dat je hier maar mee moet leren omgaan. Natuurlijk is acceptatie van belang, maar dat betekent niet dat je in de tussentijd niets kan doen. Er zijn verschillende manieren om de klachten te verminderen. 

Tijdens het Grip op de overgang traject gaan we aan de hand van een werkboek en vier sessies aan de slag met de vier elementen en passende tips om jouw klachten aan te pakken. Je leert onder andere:

 • Hoe hormonen werken en invloed hebben op de overgang

 • De invloed van bewegen, voeding en stress op de overgang

 • De invloed van de relatie die je hebt met je lichaam

 • Praktische methodes vanuit de Oosterse en Westerse lichaamsgerichte behandelingen om fysieke klachten te verminderen

Image by Reproductive Health Supplies Coalition
Bloem van de Dahlia

Na het traject heb jij meer inzicht in hoe hormonen effectief hebben op hoe jij je voelt, hoe je kan samenwerken met je lichaam en welke praktische tips en methodes al verlichting kunnen brengen.

Vier x 75 minuten behandelingen incl. klachtgerichte massage, zelfhulptechnieken & een werkboek - 295 euro

bottom of page